Ko je Jho Low: Milijarder ili obični prevarant

Piše: Redakcija

Malezijski milioner kako se već predstavljao tajanstveni Jho Low unio je veliku pometnju u svijetu poznatih. Naime, Jho Low pažnju javnosti zadobio je svojim pojavljivanjem na najvećim događajima koji su okupljali poznate iz sfere filma, muzike i mode. Često u društvu poznatih među kojima su Leonardo DiCaprio, Paris Hilton, Lindsay Lohan te mnogi drugi, brzo je privukao pažnju medija i znatiželju javnosti koji su se pitali ko je i odakle dolazi milioner koji se rasipa bogatstvom. Low je pored javnih manifestacija organizovao brojne žurke na kojima su se okupljali poznati glumci i muzičari, a sve je propraćenom vatrometima, muzikom, nastupima ponatih DJ-eva te najskupljim vinima i izobiljem hrane. Low vodi porijeklo iz bogate malezijske porodice, a njegov otac takođe je bio poznat po organizaciji žurki i zabava na kojima su se skupljale i manekenke iz evropskih zemalja. 

Ubrzo je privukao pažnju bogatih emira iz arapskih zemalja kojima je prijala pažnja i poznanstva sa zvijezdama iz showbizza koja im je Low omogućio. Imao je apsolutno povjerenje svojih novih prijatelja koji su mu na raspolaganje stavili milione kako bi on za njih posredovao u različitim poslovima. Čak je svojevremeno slavnom glumcu DiCapriou ponudio pomoć od 400 miliona dolara za snimanje filma “Wolf of Wall Street”, što naravno nikad nije ispunio. On je još kao mlad uspio prevariti svoje kolege iz poznate londonske škole “Harrow School” koju su pohađala djeca bogataša, da potiče iz porodice milionera pokazjući im fotografije jahti i vila za koje je tvrdio da pripadaju njegovoj porodici. 

Nakon brojnih zabava i trošenja tuđeg novca, za njega se ubrzo zainteresovala vlast istražujući malverzacije u kojima je učestvovao. Nedugo zatim, Low je napustio SAD te se za njim traga. Neki mediji su pisali da se nalazi u Kini gdje je pod zaštitom kineskih zvaničnika sa kojima je Low ostvario brojne kontraverzne poslove. U javnosti se govori još kako je Low u dobrim odnosima sa Najibom Razakom bivšim predsjednikom Malezije koji je bio umješan u brojne koruptivne radnje. S toga ne treba čuditi odakle sav taj novac koji je Low trošio na skupe, vile, jahte i zabave, kao i kupovinu Picassovih slika. 

Pročitajte još