Anđela Paleksić, nova Miss BiH: Oči su mi bile pune suza, a srce nikad sretnije

Piše: Redakcija

   

Sarajka Anđela Paleksić je na izboru za Miss BiH, koji je prošle sedmice održan u Tuzli, proglašena najljepšom u našoj zemlji. Iako je pobjedu duboko u sebi priželjkivala, ova 20-godišnjakinja ne krije da se iznenadila u momentu kada su je prozvali i proglasili novom Miss BiH.

– Osjećaj kada izgovore vaše ime je neopisiv. Izgubila sam se, te sam u momentu stala ukočeno, a oči su mi se zacaklile. Znate ono kada su vam oči pune suza, a srce nikada sretnije. Bio je to zvuk koji je značio ostvarenje mog sna – kaže Anđela za magazin „Azra“.

Modna pista

Ova mlada dama će našu zemlju predstavljati na svjetskom izboru ljepote koji će biti održan 8. decembra u gradu Sanya u Kini.

– Pripreme za takmičenje u Kini su već počele, a zahtijevaju mnogo vremena i rada. Prvo moram srediti papirologiju, a zatim slijedi priprema novih fotografija i učenje da još čvršće i ljepše gazim modnom pistom. Tu je, naravno, još mnogo drugih obaveza, no, meni će sve to biti lako, jer imam jaku volju i želju – otkriva nam Anđela.

Njeno iskustvo u svijetu modelinga svakako će joj biti prednost u pripremama koje su pred njom.

– Bavila sam se modelingom i ranije. Išla sam na revije, te učestvovala na Fashion Weeku. Iako sam se na takmičenje za Miss prijavila sama, moja agencija je bila ta koja je prepoznala da sam jedna od djevojaka koja treba na ovo takmičenje. Sada sam tu gdje jesam – dodaje Anđela koja je studentica druge godine Odsjeka za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok u slobodno vrijeme voli da radi s mladima i volontira. 

Samopouzdanja joj ne nedostaje, no Anđela  krije da titula najljepše u državi sa sobom nosi i niz odgovornosti.

Podrška porodice

– Velika mi je čast što ću predstavljati svoju zemlju u svijetu. To iziskuje mnogo truda i odgovornosti istovremeno, ali ću se potruditi da BiH predstavim u najboljem svjetlu, te da pokažem koliko smo divni ljudi – kaže ona i dodaje da su joj članovi porodice najveća podrška.

– Roditelji su, kao i ja, još pod utiscima. Kada je izgovoreno moje ime, majka je vrisnula, a potom zaplakala od sreće. Oboje su presretni i ponosni, a mlađa sestra ne skida osmijeh s lica i svima priča da joj je sestra Miss BiH. Čestitke i savjeti pristižu sa svih strana, ali sam najljepši savjet dobila od tate. Rekao mi je da trebam da nastavim da koračam hrabro i da se i dalje borim, kao i do sada u životu. Dodao je i to da čak i ako se desi da posrnem i padnem, trebam ustati još jača – kaže ona.

Anđela je ljepotu, otkriva nam, naslijedila od tetke.

– I tetka je ponosna na mene, jer mnogo ličim na nju, a kada je svijet modelinga u pitanju, nastavila sam tamo gdje je ona stala – kaže Anđela, te nam otkriva koje su to beauty rutine kojima je posvećena.

– Preferiram prirodni look i ne volim mnogo šminke. No, njega lica mi je neizostavna, te koristim piling za lice, hidatrantnu kremu i mlijeko – kaže ona.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti