Lifestyle

Vjenčanje kao iz bajke: Udala se kraljicina unuka, princeza Eugenie

Princeza Eugenie i vjerenik Jack Brooksbank razmijenili su svoje ljubavne zavjete na svadbenoj ceremoniji u St. Georgeovoj kapeli u Windsorskom dvorcu.

Vjenčanje kraljicine unuke održalo se u istoj kapeli u kojoj su se vjenčali Harry i Meghan u maju ove goine. Procedura vožnje kočijom će biti kao i na svakom kraljevskom vjenčanju, te će par to kasnije uraditi.

Vjenčano prstenje Eugenije napravljeno je od komada velsinskog zlata koje je dala njena baka, kraljica Elizabetha. Emerald tijaru koju nosi Eugenija, nosila je i sama kraljica.

Haljina princeze Eugenije ima dekolte koja se preklapa preko ramena, i šlep koji se prostire nekoliko metara. Na leđima je haljina otvorena, po naredbi same Eugenije, jer je tražila da se posebno istaknu, zbog operacije koju je imala u 12 godini kako bi ispravila skoliozu kičme.

Haljina također uključuje niz simbola koji imaju smisao za princezu Eugeniju.

Na vjenčanju trenutno prisustvuje 850 gostiju, gdje su kraljica Elizabetha i njen suprug, Kate i William, Harry i Meghan, te mnogobrojne ličnosti iz svijeta poznatih. Pogledajte ispod: 

 

View this post on Instagram

Royal wedding #royalwedding #eugenie #royalfamily

A post shared by Francesca Galeota (@galeotafrancesca) on

Pratite nas na društvenim mrežama