Posljednji ispraćaj Milene Dravić: Tuga i suze u očima kolega i prijatelja

Piše: Redakcija

U Zvezdara teatru u Beogradu održana je komemoracija povodom smrti glumice Milene Dravić.  Prisustvovale su brojne kolege  i prijatelja koji su se s velikom tugom i suzama u očima posljednji put oprostili od glumačke dive, prenosi Alo.rs. 

Komemoracija je počela minutom šutnje, a zatim je pušten film o Mileninom životu.

Prijatelji su govorili o Mileni, njenom životu i glumi.

– Ako ste se rodili sa velikim darom za glumu i izuzetnom ljepotom vaše ime je Milena Dravić. To se jednom dogodilo prije 78 godina i nikad više. A samo prije deset mjeseci na ovoj istoj sceni koja je nazvana po Mileninom prijatelju i partneru u mnogim filmovima, Danilu Bati Stojkoviću, Milena je nagrađena Dobričinim prstenom, i bila je istinski sretna. Tada je rekla da joj Zvezdara teatar srce i duša. To ćemo zauvijek pamtiti i uklesaćemo u naše pozorište te riječi – rekao je scenarist Dušan Kovačević.

Riječima su se od Milene oprostile i njena vjenčana kuma Seka Sablić, glumci Anica Dobra, Branislav Petrić te Vojin Ćetković.

Milena će biti sahranjena danas u 15:30 sati u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, pored supruga Dragana Nikolića.

Podsjećamo, jugoslovenska glumica Milena Dravić preminula je 14. oktobra u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini. Nalazila je se na liječenju, a doktori su pokušavali sve, ali nije bilo spasa. Dravić se sa bolešću borila već dvije i po godine. Njeni zdravstveni problemi počeli su kada je ostala bez muža, glumca Dragana Nikolića.

 

 

Pročitajte još