Udala se Sara Huremović, majka djevojčica Irme i Ilde

Piše: Redakcija

Saru Huremović svi znaju kao majku preslatkih djevojčica Irme i Ilde. Sara je sa samo 20 godina osjetila čari majčinstva, ali se isto tako i suočila s izazovima koje je život pred nju stavio. Irma i Ilda su rođene s Down sindromom. Iako su joj savjetovali da ih se odrekne, Sara je na sebe hrabro preuzela brigu o djevojčicama i za deset godina od njihovog rođenja promijenila svijest mnogih o ovom sindromu.

https://www.instagram.com/p/BphB72JAKGQ/?taken-by=sara_irma_ilda

Sara se udala prošle sedmice za svog partnera Veska, s kojim čeka djevojčicu, a njene kćerke su mnogo uzbuđene zbog toga. Sara je u braku s Irminim i Ildinim tatom bila deset godina, a razveli su se prije nekoliko godine, kako je istakla za naš magazin u razgovoru prije nekoliko mjeseci, zbog nevođenja brige o njima. Sadašnji partner Vesko joj je svakodnevna podrška, i kada priča o njemu ima samo riječi hvale. 

– Mi smo tim od njihovog rođenja, a naša jedina podrška i čovjek koji je bio tu je moj tata. Ali, Vesko se nečujno ušunjao u naš život i nisam ni osjetila, a već je bio tu. On je neko ko je drugačiji, neko ko je od početka svoju ljubav neograničeno pružao. I ne samo ljubav nego i razumijevanje, toleranciju i strpljenje za mene i moje ispade. Njegove godine, iskustvo i snaga i moja mladost i borbenost su spoj koji baš mnogo obećava. Razlika od 18 godina nije bitna kada je prava i ovakva ljubav u pitanju. Ljubav je to…

https://www.instagram.com/p/Bmg-ku1gy8L/?taken-by=sara_irma_ilda

Vesko je neko ko je bespogovorno prihvatio Irmu i Ildu, te neko ko Sari pomaže kada je riječ o brizi o njima dvjema, te nam otkriva zbog čega mu je najviše zahvalna. 

– Mogla bih da napišem roman o tome za šta sam mu sve zahvalna, ali najviše zbog toga što je pored nas i što nas voli.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti