Ovo je najbolja razlika u godinama za dugotrajnu vezu

Piše: Redakcija

Iako većina ljudi govori kako godine u vezi, odnosno razlika u godinama nije bitna, nedavno istraživanje Univerziteta Emory u Atlanti pokazalo je da ta razlika igra veoma važnu ulogu u trajanju veze ili braka.

Naučnici su istraživanje radili na podacima od 3000 ljudi. Primjetili su da što je veća razlika u godinama da je i veći rizik od prekida veze. Razlika od pet godina povećava vjerovatnoću prekida za 18 posto, od 10 godina za 39 posto, a razlika od 20 godina između partnera povećava na 95 posto.

https://www.instagram.com/p/BP7q3QQDfJn/

Istraživanje je pokazalo i da nema najbolje razlike u godinama za dugotrajnu vezu. Međutim, partneri bi trebali biti jednake dobi, jer odlučujući faktor je funkcionalni seksualni život u vezi.

View this post on Instagram

🤗❤️

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti