Izašla je pred princa u odijelu i patikama kako bi primila nagradu

Piše: Redakcija

Britanska glumica Emma Thompson nedavno se našla među zvanicama za koje je upriličen svečani prijem na dvoru britanske kraljevske porodice. Emma je na svečanosti primilia nagradu “Velike Dame” koju joj je ličnop uručio princ William. Ono što je svima zapalo za oko je odjevna kombinacija u kojoj se Emma pojavila u Buckinghamskoj palači. Naime, slavna glumica je nosila elegantno odijelo poznate kreatorice Stellae McCartney dok je na nogama nosila klasične bijele patike.

https://www.instagram.com/p/Bp51IDVHbh1/

Dobitnica dav Oskara, Zlatnog Globuse i brojnih drugih nagrada nije se obazirala na protokol i “dress code” koji podrazumijeva da se na ovakvim prijemima poštuje određena pravila. Ipak, velika filmska zvijezda kao što je Emma, odlučila je zaobići ustaljena pravila, a svojim izgledom pobrala je veliki broj pozitivnih komentara. Ona je pored odijela i patika robne marke “Sam Smith” kombinaciju upotpunila ništa manje jednostavnom frizurom.

Još jedan detalj zapao je za oko prisutnima, budući da je Emma na reveru odijela nosila bedž asocijaccije “The Fawcett Society” koja se bavi pravima žena i ravnopravnosti spolova. Sudeći prema osmjehu mladoh princa, Emma je svojim cjelokupnim izgledom oduševila mladog kraljevića.

Pročitajte još