Osmijeh otkriva: Kako razlikovati prijatelja od neprijatelja

Piše: Redakcija

Postoje razne vrste osmijeha, ali je neke teže shvatiti, odnosno otkriti šta se skriva iza njih. Ponekad je teško otkriti šta nam neko želi reći osmijehom, kakvu su njegove namjere, da li nam je prijatelj ili ipak samo glumi.

Duchenne de Boulognea, francuski neurolog koji je živio u 19. stoljeću predstavio je nekoliko vrsta osmijeha i načine kako ih razumijeti, a one i danas važe.

Osmijeh sa zatvorenim usnama

Ovaj osmijeh pokazuje da čovjek zna nešto važno za vas, ali ne namjerava to podijeliti s vama. Lako ga je prepoznati, sličan je onima na portretima. Osmijeh se vidi, ali ne i zubi.

Iskrivljeni osmijeh

Osmijeh koji otkriva da je neko zbunjen. Jedna strana usana više ide prema gore, a druga prema dolje. Ova što ide prema gore bi značila da vas u budućnosti čeka nešto dobro, a ona koja ide prema dolje  da sve i nije u redu.

Iskreni osmijeh

Široki osmijeh i obrisi oko očiju otkrivaju čovjeka koji se smije iskreno, kao da najavljuje sreću. Ova vrsta osmijeha je zarazna i svakoga čini sretnim.

View this post on Instagram

❤️💍 @frankaofficial_

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14) on

Podsmijeh

Ovaj osmijeh djeluje podrugljivo i pomalo izvještačeno Usne su lagano zaobljene uglovima prema gore, a u očima se očitava neka vrsta neprijateljstva i mržnje.

Pan Am osmijeh

Ovaj osmijeh je najlažniji od svih. Naziv je dobio po stjuardesama Pan Ama koje ga nisu skidale s lica. Usne su lagano otvorene, kao da se pokušavaju osmjehnuti. Nema nikavih emocija.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti