Novi poslovni poduhvat Amre Silajdžić Džeko: Uzbuđena sam, nervozna i presretna

Piše: Redakcija

Lijepa poput najljepše žene, lijepa poput najljepše pjesme, lijepa poput ručno rađene narukvice, namještaja, garderobe ili nakita, lijepa kao OREA, lijepa kao prva regionalna online platforma za prodaju isključivo ručno rađenih, kvalitetnih proizvoda, suvenira, originalnih radova i umjetnina – riječi su kojima su poznata bh. manekenka Amra Silajdžić Džeko i njen tim predstavili svoj novi projekat, tačnije online platformu „Orea“ koja je pokrenuta danas.

Naime, riječ je o prvoj online platformu na području Regiona, koja će biti namijenjena za prodaju isključivo ručno rađenih i kvalitetnih proizvoda, suvenira, originalnih radova i umjetnina sa sjedištem u zemljama Regiona. Amrin tim, koji uz nju čine Ajla Fijuljanin, Kerim Kalamujić, Senita Slipac i Ajna Ključanin je prepoznao zahtjev tržišta i rastući broj kreativnih ljudi i malih manufaktura u cijeloj Regiji i napravio pametnu projektnu arhitekturu koja, u svojoj osnovi, pravi svojevrsnu online komunu kreativaca, hobista, proizvođača, umjetnika, kreatora;  svih onih koji su već pokrenuli ili tek pokreću male i velike poslove i proizvodnje, a namijenjena je proizvođačima i kupcima.

–  Uzbuđena sam, nervozna i presretna što smo napokon dočekali taj dan. Puno smo emocija i ljubavi uložili u sve ovo i „Orea“ je naša beba. Ponosna sam i sretna što smo na prvoj stepenici stvaranje jedne velike i divne zajednice koja će podrazumijevati bolju komunikaciju između naših divnih kreatora i kupaca. Iako je prisutna i velika trema jer je tek sada pravi posao pred nama i treba da se dokažemo, mislim da će sve ovo biti super. Prvi je korak da ovo fino krene i da se uspostavi neka fina i normalna dinamika, te da krenu prve narudžbe – kaže Amra za magazin “Azra”. 

Naime, na Orea platformi možete naći više od 250 unikatnih proizvoda iz 58 trgovina, a u narednom periodu planiraju da se i dalje šire.

– U narednom periodu ćemo nastojati da platformu omasovimo što više i da napravimo zajednicu kreativaca koji će prodavati ali i influencera koji će nas podržati u priči jer nam je marketinška strana jako bitna. Imamo napravljen plan kako ćemo dalje ići s razvojem platforme sa strane marketinga, a razvijaćemo i dodatne alate – rekla nam je Senita.

Amra sa Senitom i Ajlom

Orea princip je prilično jednostavan. Naime, na jednoj platformi se nalaze svi brendovi i proizvodi. Svejedno gdje se nalazite, u nekoliko klikova možete kupiti artikl, no shop možete otvoriti samo ako ste iz neke od zemalja Regiona (BiH, Srbija i Hrvatska). Ukoliko ste ispunili ovaj uslov i nešto prodajete, tim iskusnih webovaca će vas usmjeriti kako da plasirate svoj proizvod. Ukoliko ga, pak, kupujete, bez muke i dodatnih klikova ili poziva, kupljeno će doći na vašu ili adresu koju unesete.

– Orea je hrabra i izuzetna ideja umrežavanja kreativaca na našim prostorima sa ciljem zajedničke prezentacije i plasmana naših proizvoda na tržište. Kao platforma, Orea će omogućiti da naši proizvodi i rad budu predstavljeni velikom broju kupaca zahvaljujući izuzetnom publicitetu koji generiše. Pored toga, Orea nama malim proizvođačima pomaže sa aspekta logistike i marketinga. Funkcionalan web shop sa kartičnom namplatom i usluge slanja pošiljki “worldwide” će nam omogućiti veći plasman proizvoda – rekla je Jasmina Dizdarević iz Waga Wooda, koja je jedna od članica ove platfome.  

Email: [email protected]

Web: www.oreabazaar.com ili www.orea.ba

 

Pročitajte još