Macaulay Cuklin: Prošlo je 15 godina kada sam posljednji put gledao svoj film

Piše: Redakcija

Sjećamo ga se po ulozi dječaka Kevina koji je tokom novogodišnjih praznika ostao “Sam u kući”, nakon čega je istoimeni film doživio planetarnu popularnost. Tačno 28 godina prošlo je od kako je snimljena čuvena komedija “Sam u kući”, a svake godine pred Božić mnoge televizije emituju ovaj film koji iznova budi lijepe uspomene. No, glavna zvijezda filma Macaulay Culkin otkrio je kako baš i ne užva gledati film koji mu je donio veliku slavu.

-Prošlo je više od 15 godina otkad nisam pogledao ovaj film. Mnogo ljudi želi ga čak i pogledati sa mnom, ali meni je to istovremeno i laskajuće i jako čudno. “Sam u kući” nikad ne mogu gledati na isti način kao ostali, uvijek se prisjećam snimanja i kako sam se s Pepsijem u ruci skrivao iza kauča- rekao je Culkin.

Pored toga što ne voli gledati pomenuti film Culkin za vrijeme Božića izbjegava ljude i rijetko izlazi iz kuće. Iako mnogi smatraju da mu je uloga donijela veliku slavu, Cuklin je posljednjih godina često govorio kako mu je ova uloga donijela brojne probleme, te je teret slave teško podnosio.

-Božićno vrijeme je “moje” vrijeme, vrijeme Macaulaya. I toga sam itekako svjestan. Zato u ovo vrijeme godine slabije izlazim iz kuće i pokušavam što je više moguće izbjegavati ljude. Kad izađem napolje, svi me gledaju i primjećuju. Nije mi nimalo ugodno zbog toga, osjećam se čudno- izjavio je poznati glumac.

Posljednjih godina, Cuklin je patio od depresije, a već duže vremena vodi veliku borbu sa ovisnošću o narkoticima i alkoholu zbog čega je često bio tema žute štampe. Ipak, nakon nekoliko pokušaja da terapijama riješi problem, uz veliku pomoć prijatelja, glumac je “stao” na noge i danas živi prilično “normalnim” životom.

Pročitajte još