Skandal u Hollywoodu: Leonardo DiCaprio mora da vrati Oscara

Piše: Redakcija

Poznati holivudski glumac leonardo DiCaprio morat će vratiti statu Oscara koja se nalazi u njegovom vlasništvu. Naime, višestruko nominovani glumac, konačno je osvoji prestižnu nagradu sjajnom ulogom u filmu “The Revenant”, no ovaj put, DiCaprio će morati vratiti statuu koja je pripadala legendarnom glumcu Marlonu Brandu koju je dobio za ulogu u filmu “Na dokovima New Yorka” iz 1954. godine. Glumac je pomenutu statuu dobio na poklon od kontraverznog biznismena Jhoa Lowa koji je u međuvremenu optužen za brojne malverzacije i trenutno se nalazi u bjekstvu.

Nakon što je prije godinu dana iz kuće legendarnog Brandoa nestala pomenuta statua, kontroverzni biznismen iz Malezije kupio ju je za 600 hiljada dolara od jednog dilera rijetkim umjetninama. Tek nakon što je javnost saznala za brojne malverzacije Lowa u kojima je učestvovao prethodnih godina, klupko je počelo da se odmotava. Low je otišao tako daleko da je DiCapriou svojevremeno ponudio da učestvuje u finansiranju filma “The Wolf of Wall Street” što je glumac objeručke prihvatio, da bi se kasnije saznalo da se radi o klasičnoj prevari. Dicaprio nije jedini iz svijeta poznatih koji je nasjeo na “sladunjave” priče i obećanja Lowa koji se za veoma kratko vrijeme “uvukao” u krem holivudske scene gdje je bio redovan gost na svim važnijim okupljanjima.

Nakon što je javnost otkrila njegovo pravo lice, Low je naprosto iščezao sa tla SAD, a policija intezivno traga za njim budući da je na sličan način prevario veliki broj javnih ličnosti iz svijeta showbusinessa. Prema nekim informacijama, Low se trenutno nalazi u Kini gdje ga vlasti ove zemlje čuvaju van domašaja američkog zakona.

Pročitajte još