Doživite čarobno bijele praznike

Piše: Redakcija

Kažu da će cijela godina biti onakva kako smo je počeli. Upravo zbog toga Novu godinu mnogi žele dočekati s daškom glamura i luksuza. Neki biraju najraskošnije haljine, najelitnije restorane, a neki pak luksuzna putovanja i ski odmarališta, koja će dodatno dočarati ulazak u nadolazeću godinu. Ukoliko ovog decembra nemate problema s finansijama, a treba vam inspiracija upravo za takav početak Nove godine, naši prijedlozi će vam se sigurno svidjeti. Izabrali smo popularna odmarališta koja će vam omogućiti da doživite čarobno bijele praznike.

Idealan izbor je mošusni alpski šarm i udobnost koju nudi veličanstveni L’Apogée, luksuzni planinski hotel s pet zvjezdica, smješten u Courchevelu u Francuskoj. Ovaj predivni hotel posjeduje apartman, odnosno panthouse, privatnu terasu te idealno okruženje za opuštanje nakon dana provedenog na snijegu. Gostima su na raspolaganju 33 luksuzna apartmana te 12 prostranih dvokrevetnih soba. Ugođaj koji pruža ovaj hotel osigurat će vam idealne praznike.

Vrtuljci na snijegu

Neka vas ne iznenadi ako usred popularnog francuskog skijališta steknete dojam da ste u Moskvi, ovo je odredište posljednjih nekoliko godina postalo okupljalište elite bivšeg SSSR-a. Dobra je stvar što će se ovdje dobro zabaviti i mališani, koji mogu uživati u pravim vrtuljcima na snijegu.

Nezaboravno iskustvo doživjet će se u srcu švicarskih Alpa u prekrasnom hotelu W Verbier. Odlična je destinacija za uzbudljivu Novu godinu, gdje ćete imati očaravajući pogled na snijeg koji će najluđu noć učiniti još glamuroznijom. U sklopu hotela nalazi se „Pica Pica“ restoran, kojeg vodi poznati svjetski kuhar Sergi Arola, specijaliziran za špansku kuhinju. Hotel nudi 123 hotelske sobe, a svaka od njih ima romantični kamin i privatni balkon.

Komforan, ali i glamurozan doček Nove godine pružit će vam i odmaralište Aurelio Lech Ski Resort u austrijskom Lechu. Ovo odmaralište s vrhunskim spa centrom i pet zvjezdica je najekskluzivnije u cijeloj Austriji tako da luksuza za ulazak u Novu godinu neće nedostajati. Nudi usluge ličnog batlera, kako bi svaka želja bilo kojeg gosta bila ispunjena. Vrlo ekskluzivno odmaralište koje su posjetili kapitalni primjerci svjetskog jet seta kao Boris Becker, Vladimir Putin, princeza Diana i članovi kneževske porodice iz Monaca. Lech je rezerviran za elitu te se za brižno uređene skijaške staze izdaje samo 14.000 propusnica dnevno, što garantira kratke redove za prijevoz. Prednost imaju gosti lokalnih hotela, kao što je Gasthof Post.

Mnogo glamura i sjaja ponudit će i hotel St. Regis u Aspenu u Coloradu. Možete birati između 179 luksuzno namještenih soba i apartmana. U St. Regisu se lako osjećati kao kod kuće, zahvaljujući vanjskom bazenu s toplom vodom i restoranu čiji je šef kuhinje Todd English.

Oni koji traže vrhunsku uslugu bez da pitaju za cijenu, naći će je u švicarskim Alpama, u spektakularnom Whitepod hotelu koji čini svega nekoliko impresivnih kupola. I dok su neke od kupola uređene u futurističkom stilu, druge pak karakterizira tradicionalnost švicarske kuće, a treće svojim uređenjem imitiraju šumu breza. Već na prvi pogled riječ je unikatnom i spektakularnom iskustvu koje je obogaćeno odmjerenom dozom luksuza, ali na svaki mogući način. Za početak, kako biste došli do ove tačke, iz hotela će vam organizirati prijevoz iz podnožja. Prvo što će vas oduševiti kada stignete jest pogled, bilo da ste stigli po danu ili mraku. Smještaj u jednoj od kupola doživljaj je sam za sebe, jer vas od snijega i hladnoće, odnosno eksterijera, dijeli tek jedan sloj, dok vi uživate u toplini svoje lijepo uređene kupole. Isto tako, na raspolaganju su vam dvije opcije; možete biti potpuno pasivni, ali i aktivni, naročito ako se odlučite na neke od klasičnih zimskih aktivnosti. Iako sve vrijeme imate dojam da ste na kraju svijeta, u potpunoj izolaciji, ne brinite, nećete ostati gladni, jer ovdje imaju i odličan restoran „Les Cerniers“, koji će vam u svako doba dan servirati nešto ukusno, ali i nešto što će vas dobro ugrijati, i pritom nikada nećete ostati nezadovoljni. Pa ako ste inače skloni zimskim idilama, odmorima u inozemstvu i želite se u potpunosti distancirati, onda vam je jasno zašto je ovo mjesto mnogima uvijek prvi odabir.

Večernji provod

Privlačnost zimskih odmarališta nije ograničena na snježne igre, jer večernji provod je jednako uzbudljiv aspekt odmora. Oni koji se s ekonomskom krizom nisu sreli ni u putu, sve što ove zime traže će pronaći u otmjenom Gstaadu. Mnogi su za ovo skijalište prvi put čuli u jednom od legendarnih filmova o Pinku Pantheru s Peterom Sellersom kao besmrtnim inspektorom Clouseauom, no ovo je mjesto stjecište imućnih skijaških fanatika već stotinjak godina. Ovdje dolaze oni koji žele izbliza vidjeti slavne ličnosti iz svijeta šoubiznisa, biznisa i plemstva. Najluksuzniji smještaj osigurava luksuzni hotel Gstaad Palace, otvoren 1913., iz kojeg se pruža nesvakidašnji pogled iz svake od 104 soba i 29 apartmana. Smještajni kapaciteti su dizajnirani i dekorirani prema najvišim standardima, da se na njih ne bi požalila ni najzahtjevnija princeza. Kad izađete iz luksuznih soba, naći ćete dovoljno zanimacije unutar hotela, počevši od pet restorana, barova sa zabavnim programom do brojnih zdravstvenih i wellness sadržaja. Hotel gostima čak pomaže pri ugovaranju transporta helikopterom do vrha skijaških staza i leta balonom na topli zrak.

Svijet je ogroman i sve što je neophodno jeste da brzo odlučite gde ćete se uputiti.

Pročitajte još