Ljubavnica me ucjenjuje, a supruga mi treba roditi dijete za dva mjeseca by dr. Vahida Djedović

Piše: Redakcija

PODIJELI PROBLEM S PSIHOTERAPEUTKINJOM VAHIDOM DJEDOVIĆ

Vahida Djedović je bh. psihoterapeut i u svojoj praksi redovno se susreće i savjetuje mnoge Bosance i Hercegovce kako da riješe ljubavne i bračne probleme



Ljubavnica me ucjenjuje, traži novac u zamjenu za šutnju, supruga će mi za dva mjeseca roditi drugo dijete, ne želim razoriti brak

„Živim u sretnom braku i nikako ne želim da moja žena sazna za ovo što mi se dešava, pogotovo što je u osmom mjesecu trudnoće, i to je naše drugo dijete. Naime, već četiri mjeseca imam ljubavnicu, (žena ne može, a ja imam svoje potrebe i na poslu se šuška da sam gay), a ona (ljubavnica) mi je prije deset dana rekla da je i ona trudna i da želi roditi. Ucjenjivala me na razne načine, tražila je 30.000 KM da abortira i kada sam joj pristao dati taj novac, rekla je da se predomislila i da želi 100. 000 i da će nestati iz mog života. Ne mogu joj dati toliko novaca i ne znam šta da radim. Rekao sam da želim da uradi test očinstva, a ona je rekla da će uraditi tek kad se dijete rodi. Doduše, ja i ne sumnjam da je to moje dijete, ali ne želim razoriti svoj brak. Osim toga,  ja sam joj prvi pretpostavljeni i dosta usko sarađujemo, pa ona ima uvid u sve moje transakcije. Zbog svega ovoga postao sam verbalno agresivan, ne spavam i ljutnju ispoljavam na prvog koji naiđe.“



Iako je Vaš problem zaista nezavidan, ipak u Vašem obraćanju postoje nelogičnosti. Kažete da živite u sretnom braku i da imate ljubavnicu. Meni tu nešto ne štima. Ili Vi sretan brak i zamišljate tako? Baš me zanima da li bi Vaša žena rekla da imate sretan brak, kada bi saznala za Vašu ljubavnicu? Ima jedan vic na tu temu:

Sjeli muž i žena u elitnom restoranu na večeru. Nakon nekog vremena u restoran ulazi izuzetno zgodna cura i pravac mužu u krilo:
 “Pa gdje si ti, ljubavi, nisi se javio sedam dana, kad ćemo se vidjeti? Zovi me obavezno…”
Ustane i ode, a žena pita muža:
 “Koja ti je ova?”
Muž mrtav hladan odgovara:
“Švalerka”
Žena zgranuta:
 “Đubre jedno, zar na moje oči!? Sutra tražim razvod braka i da se goniš u tri lijepe…”
A na to će muž:
 “OK! Sutra dobijaš razvod braka, ali shvati sljedeće, kada se razvedeš: nema ljetovanja po Grčkoj, Španjolskoj, Egiptu, Havaijima, Karibima, nema zimovanja, nema skupih automobila, jahti, šopinga, skupih haljina, nakita, šminke, večera po skupim restoranima itd…”
Žena zašutje. Nakon nekoliko minuta u restoran ulazi njihov oženjeni poznanik (Mujo), ali ne sa ženom, već sa nekom zgodnom curom! Kada ga je vidjela, žena upita muža:
 “Je li, koja je ona s Mujom?”
Muž odgovara:
“Njegova švalerka!”
A na to će žena:
“Bogami, naša je ljepša!”

Možda Vam vic posluži da napravite sličan scenarij, jer, ruku na srce, pravi ste licemjer. Ili, jednostavno  predložite da živite svi zajedno. Ekonomičnije je, jer tri plate nisu mala stvar. Ali, odradite to muški, onako u svom stilu.

Kod nas ima jedna dobra narodna koja kaže da poslije j….. nema kajanja.  Osim što niste čuli za kondom, izgleda da niste čuli i da trudna žena nosi dijete, dakle živo biće, koje biste Vi maknuli za određenu svotu novca. Za Vas, ljudski život vrijedi 30.000 maraka.

Ne ulazim u razloge zbog kojih ste potražili ljubavnicu. Naveli ste dva, više da se opravdate, nego što je to stvarno  istina. Osim toga, kakav ste Vi muškarac  ako se ne možete oduprijeti nagonima ili kako biste se uklopili u radni kolektiv, pa da svi misle kako ste cool? Ako hoćete da iz cijele priče izađete kao imalo fer osoba, onda morate razgovarati. Prvo sa ženom, pa s ljubavnicom. Ne mislim da ženi kažete da ste naletjeli na kurvetinu koja Vam je stavila drogu u kafu pa Vas odvukla u krevet i sada Vas ucjenjuje, nego mislim, da makar jednom u životu budete iskreni i kažete istinu. Da, možda će Vas žena ostaviti i možda ćete morati plaćati alimentaciju na dvije strane, ali, kako posijete, tako i požanjete.

Na kraju, Vaša predzadnja rečenica upućuje da Vam nije mogo stalo ni do jedne ni do druge, nego su Vam važni Vaši transakcijski računi u koje ljubavnica ima uvid. O tome ne pišete, ali mislim da je to, nažalost, ključni momenat u cijeloj priči. Čini mi se da je u igri mnogo više novaca od 100.000 i da ljubavnica zna za određene malverzacije. A ako nije sve kako treba, onda je Vaš problem mnogo veći i baš, iz tog razloga budite iskreni i otvoreno razgovarajte sa obje žene. U protivnom nećete moći  da se brinete za djecu. Jer, niko iz zatvora ne plaća alimentaciju.

 

Pročitajte još