Cate Blanchett: Odrasla sa u siromaštvu, dobro znam šta znači biti gladan

Piše: Redakcija

Australijska glumica Cate Blanchett oduvijek je plijenila svojim pažnju svojim šarmom i jedinstvenim stilom glume po kojem je poznata. U Hollywoodu važi za jednu od najtalentovanijih glumica koja se lako prilagođava uslovima rada što posebno cijene njene kolege sa kojima je radila. Dobitnica dva Oscara i brojnih drugih nagrada, izjavila je kako je oduvijek bila odgovorna prema sebi, kolegama i svom poslu, te da ju je teško djetinjstvo koje je provela u siromaštvu, naučilo da cijeni sebe i sve što je stekla u životu. Majka četvoro djece već 22 godine u sretnom je braku sa scenaristom Andrewom Uptonom, a u javnosti skoro nikada ne govori o svom privatnom životu. Svojevremeno je izjavila kako je svog supruga upoznala na jednom snimanju, te nikada nije mogla ni pretpostaviti da će sasvim slučajno poznanstvo prerasti u ljubav za cijeli život.

-Nastavili smo da se družimo, a onda smo jedne večeri igrali poker i ne znam kako, ali nekako smo završili ljubeći se. Tri nedjelje kasnije on me zaprosio. To je bio najromantičniji trenutak u mom životu- rekla je glumica o početku ljubavi sa suprugom.

Glumica je dodala je najsretnija kada se nakon napornih snimanja vrati svojoj porodici, te da su trenuci provedeni s njima njen glavni životni pokretač.

-Potrebno je da djeci dam da jedu, pomognem im sa zadacima i spremim ih uveče za krevet. Oni su moja najjača veza s realnošću- izjavila je poznata glumica.

Pročitajte još