Zavirite u raskošne vile kraljevskih porodica: Žive u nesvakidašnjoj raskoši i glamuru

Piše: Redakcija

Javnost nema često priliku vidjeti kako to žive najbogatije kraljevske porodice, pa će vas sigurno zbog toga zaintrigirati fotografije unutrašnjosti raskošno uređenih dvoraca. Oni žive u nesvakidašnjoj raskoši i glamuru, a to i nije neka tajna, ali kako izgleda unutrašnjost dvorca najbogatijih pripadnika kraljevskih porodica je već nešto sasvim drugo. Nekoliko fotografija koje su dostupne u javnosti otkrivaju stilove uređenja i dekore unutrašnjosti njihovih domova.

Buckinghamska palača

Jedna od najpoznatijih palača na cijelom svijetu jeste Buckinghamska palača. Poznato je da u ovom dvorcu žive kraljica Elizabetha II sa suprugom princem Philipom. Sagrađena je 1703., a kralj George pretvorio ju je u privatnu rezidenciju 1762. godine. U palači se nalazi ukupno 775 soba – od kojih je 19 državničkih, 52 kraljevske, 92 ureda i 78 kupatila, uz 188 soba za zaposlenike.

Clarence House

Clarence House sada je dom princa Charlesa i njegove supruge Camille. Palača je izgrađena 1825. godine, a za njen dizajn zaslužan je britanski arhitekt John Nash. U svojoj historiji bila je dom mnogih britanskih prinčeva i vojvoda.

https://www.instagram.com/p/BqKtaL5lzKv/

Palača Drottningholm u Švedskoj

Nakon Velike Britanije, tačnije u Švedskoj smjestio se još jedan raskošni dom. To je palača Drottningholm, današnji dom princeze Madeleine i njezina supruga Chrisa O’Neilla.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti