U Sarajevu promovirana knjiga „Suada i Muše – Fudbaler i balerina“: Ljubav pobjeđuje sve nedaće

Piše: Redakcija

Prošle sedmice u Narodnom pozorištu u Sarajevu održana je promocija knjige „Suada i Muše – Fudbaler i balerina“ uz izložbu i projekciju filma o životu, karijerama i ljubavi primabalerine Sarajevskog baleta Suadi Kavazović – Mušović i fudbalera Džemaludina Mušovića. Također, istu večer prikazan je i kratki film o bh. velikanima Suadi i Džemaludinu, koji će u junu proslaviti pola stoljeća ljubavi. Oni su živi svjedoci da ljubav pobjeđuje sve nedaće i da oba partnera mogu ispuniti sve ukoliko imaju bezuvjetnu podršku jedno drugoga, te da dvije tako različite profesije, fudbal i balet, mogu zajedno.

Na izložbi koja je bila postavljena u foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo predstavljeno je 16 fotografija koje govore o velikim i uspješnim karijerama, ali ponajviše o ljubavi.

Ideju za knjigu prvi je imao pokojni novinar „Oslobođenja“ Dinko Omeragić, koji je nakon napisanog prvog dijela knjige preminuo, a nezavršenu knjigu ostavio je sinovima Danijelu i Darku. Oni su uspjeli dozavršiti knjigu romansiranu fotomonografiju, dok je književnica Indira Kučuk-Sorguč napisala drugi dio knjige i sve konceptualno uobličila u jedinstvenu monografiju sastavljenu u tri dijela: Knjiga o Suadi, Drugi o njima i Knjiga o Mušetu.

Pročitajte još