Prvi intervju Selme Blair nakon dijagnosticirane multiple skleroze: Plakala sam

Piše: Redakcija

Glumici Selmi Blair u oktobaru 2018. dijagnosticirana je multipla skleroza i otad s obožavateljima otvoreno dijeli svakodnevne izazove s kojima se susreće. Prvi put od dijagnoze se u javnosti pojavila u nedjelju na tradicionalnom Vanity Fair partyju nakon dodjele Oscara, kada se crvenim tepihom prošetala u upečatljivom izdanju. Osim grandiozne haljine s plaštom, nosila je i štap dizajniran posebno za nju. 

AFP

U utorak je za ‘Good Morning America’ prvi put progovorila o opakoj bolesti.

Voditeljici je otkrila da trenutno proživljava spazmodičnu disfoniju – neurološki poremećaj koji utječe na njen glas.

 Glumica nije skrivala da je plakala kada su joj nakon mjeseci nagađanja napokon dijagosticirali multiplu.
– To nisu bile suze zbog panike, to su bile suze zbog spoznaje da se moram posvetiti tijelu koje je izgubilo kontrolu i u tome je bio djelić utjehe – kazala je Selma.

Koliko je stanje bilo ozbiljno dokazala je rekavši:

– Ostavila bih sina u školi udaljenoj samo dva kilometra, a prije nego što bih došla kući, zaustavila bih se uz cestu i morala odspavati. Uništavalo me i zato sam plakala od olakšanja kad sam dobila dijagnozu.

Otkrila je i da je liječnici nisu ozbiljno shvatali i da se u početku pitala hoće li moći normalno nastaviti sa životom.

Prije dijagnoze se javila glumcu Michaelu J. Foxu koji boluje od Parkinsonove bolesti jer je mislila da se radi o njoj.

Selma se nada kako će njen intervju skrenuti pažnju na ovu opaku bolest. Ipak, glumica ima razloga za optimizam budući da joj doktori predviđaju vraćanje 90 posto fizičkih sposobnosti u idućoj godini.

https://www.instagram.com/p/BuXThEMnvYf/

Pročitajte još