Ian McKellen: Kevin Spacey i Bryan Singer su trebali javno otkriti svoja osjećanja

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bh1q7YUF8OX/

Slavni glumac Ian McKellen prokomentarisao je sve glasnije optužbe za zlostavljanje koje su navodno počinili Kevin Spacey i Bryan Singer, dodavši da oni nikada ne bi imali problema da su samo javno otkrili svoje seksualno opredjeljenje.

-Kevin Spacey i Bryan Singer ne bi zlostavljali mladiće, da su mogli da budu iskreni prema sebi i priznaju da su homoseksualci- rekao je McKellen.

Spacey i Singer optuženi su za više slučajeva zlostavljanja i silovanja mlađih muškaraca, od kojih su neki bili i maloljetni. Spacey je u svom iskazu rekao da se ne sjeća incidenta, ali da se izvinjava mladiću koji ga je optužio i da razumije kakav je to snažan utisak ostavilo na njega.

-U tih par slučajeva, riječ je o ljudima sa kojima sam sarađivao, obojica su bili “u ormaru”. Svi njihovi problemi, i kao osoba i kada su u pitanju međuljudski odnosi, potekli su odatle- izjavio je McKellen koji je još krajem 80-ih na radiju otkrio da je homoseksualac.

McKellen smatra da su Singer i Spacey mogli otvoreno da žive svoj život, i svoje želje, ne bi počeli da zlostavljaju ljude.

https://www.instagram.com/p/BWBOMz-he5x/

-Ako je pitanje da li bi ih trebalo “izbrisati” iz Hollywooda, ne znam odgovor. Da li vi kao publika želite da gledate nekoga optuženog za zlostavljanje? Da li ikada više želite da ih vidite? Ako je odgovor ne, jednostavno nećete kupiti kartu za bioskop ili uključiti televizor- rekao je McKellen.

Glumac koji je sarađivao sa obojicom optuženih izazvao je brojne polemike i bijes publike svojim posljednjim izjavama, jer nikoma još uvijek nije jasno da li je McKellen osudio njihove poteze ili je ipak na njihovoj strani.

Pročitajte još