Adriana Lima: Pravilo koje krši uprkos upozorenjima

Piše: Redakcija

 

Bez obzira na to da li se svakodnevno šminkate ili ne, te  koju tehniku šminkanja koristite postoje pravila koja se odnose na njegu lica, a kojih bi se svi trebali pridržavati. Jedno od njih je da uvijek skidate šminku prije spavanja, drugo da svakodnevno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom, a treće se odnosi na ljubitelje zdravog života i rekreacije, a to je pravilo da nikada ne vježbate sa šminkom na licu. Mora se priznati da se žene najčešće ne pridržavaju trećeg pravila, a izuzetak nisu ni pojedine poznate dame. Naime, Adriana Lima jedna je od onih žena koje, uprkos upozorenjima kozmetičara i šminkera, nanosi šminku prije odlaska na trening. 

– Moj dan doslovno izgleda tako da se probudim, spremim djecu za školu, a zatim nanesem maskaru, rumenilo i ruž za usne. Svakog dana to radim – rekla je Lima u jednom od intervjua i dodala da odmah nakon toga odlazi u teretanu na trening boksa. 

Iako zna da to nije zdravo za njenu kožu, Lima tvrdi da postoji potpuno logično objašnjenje zašto to radi. 

– Volim da idem u teretanu, ali i da se osjećam samouvjereno jer mi to pruža dodatni podsticaj da dam sve od sebe za vrijeme treninga – rekla je Lima kojoj je to što dobro izgleda, zahvaljujući make-upu.  najveća inspiracija da se što više posveti treningu. 

Pročitajte još