Preminula Bondova djevojka u koju je Sean Connery bio tajno zaljubljen

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BvsCkY1AGNg/

Britanska glumica Tania Mallet preminula je u 77. godini života, potvrđeno je na zvaničnom Twitter profilu filmova o tajnom agentu Jamesu Bondu. Slavna glumica koja se godinama uspješno bavila i modelingom svoju bogatu karijeru započela je kao kada joj je bilo 16 godina, a nakon nekoliko pokušaja da se pojavi na filmskim platnima dobila je ponudu da se pojavi u trećem nastavku čuvene franšize o tajnom agentu Jamesu Bondu. Lik Tilly Masterson koji je tumačila u filmu “Goldfinger” bio je njen prva velika uloga, a njen partner u ovom filmu, Sean Connery godinama nakon što je film snimljen, priznao je kako je dugo vremena bio tajno zaljubljen u prelijepu Taniu.

-Žao nam je što nas je Tania Mallet napustila, naše misli su uz njenu porodicu i prijatelje u ovom tužnom trenutku- navodi se u poruci koja je objavljena na zvaničnom Twitter nalogu filma o Jamesu Bondu.

Iako je imala brojne ponude da nakon sjajne uloge u filmu o Jamesu Bondu, Tania je odlučila da se vrati svojoj prvoj ljubavi, modelingu kojim se bavila nekoliko narednih godina.

-Snimanje jeste bilo zanimljivo, ali mi je uvijek bilo draže da radim u studiju sa fotografom i asistentom. Ograničenja koja su nam postavljena tokom snimanja filma su me izluđivala. Nisam smjela da jašem, za slučaj da padnem i povrijedim se, niti mi je bilo dozvoljeno da putujem van zemlje. Ne bih mogla tako da živim cijelog života- izjavila je svojevremeno Mallet.

https://www.instagram.com/p/BvC9VLTlFGD/

Pročitajte još