Popularna glumica pokazala kako izgleda make-up tutorial s multipla sklerozom

Piše: Redakcija

AFP

Holivudskoj glumici Selmi Blair, koju je publika upoznala i zavoljela kroz uloge u filmovima „Plavuša s Harvarda“ i „Okrutne namjere“, prošle je godine dijagnosticirana multipla skleroza, a ovu je vijest sa fanovima podijelila putem Instagram profila.

–  Imam multipla sklerozu. Invalid sam i ponekad padnem. Stvari mi ispadaju iz ruku. Sjećanja su mi maglovita, a moja lijeva strana traži uputstva pokvarenog GPS-a za smjer kretanja – napisala je ona tada.

Selma je otkrila i to da već nekoliko godina primjećuje simptome koji su ukazivali da nešto nije uredu s njenim tijelom, ali da je odlučila da ih zanemari. No, pogoršanje stanja  podstaklo je njenu prijateljicu, glumicu Elizabeth Berkley da je natjera da posjeti njenog brata, neurologa Jasona Berkleya.

– Godinama sam imala simptome, no, nisam ih shvatala ozbiljno. Mislila sam da je riječ o uklještenju živca. Najveće hvala Elizabethi, koja me je natjerala da odem na pregled kod njenog brata. Ustanovio mi je dijagnozu nakon što je na snimku s magnetne rezonance detektirao lezije. Od ove neizlječive bolesti, vjerovatno, bolujem najmanje 15 godina. Laknulo mi je što napokon znam šta mi je i što znam da to mogu podijeliti s drugima. Nadam se da mogu pružiti malo nade oboljelima, ali i samoj sebi – rekla je ona. 

Iako je multipla skleroza bolest za koju ne postoji lijek, to  glumicu nije pokolebalo, te je odlučna u namjeri da uprkos bolesti život živi punim plućima, svakodnevno dokazujući da se osobe s multiplom mogu baviti različitim aktivnostima, te da je potrebna samo dobra volja i pozitivan stav.

Upravo zbog toga su fanovi s oduševljenjem dočekali jednu od posljednjih objava na Selminom Instagram profilu, a riječ je o  make-up tutorialu  u kojem je, prije svega, pokazala pozitivan stav koji ima prema svojoj bolesti.

– Ovo je moje rješenje za nanošenje šminke, a namijenjeno je svima koji imaju problem s motoričkim vještinama – napisala je ona ispod videa na kojem  se smije, a nakon što je pokazala da njeno šminkanje podrazumijeva nanošenje bronzera četkom po cijelom licu.

Selma je, po svemu sudeći nastojala da ukaže na to da bolest i sebe s njom treba, prije svega, prihvatiti. 

– Moje motoričke sposobnosti su takve da nikada neću moći da snimim make-up tutorial. No, stvarno se trudim da se zabavim – poručila je ona. 

Pročitajte još