U aprilu uradite…

Piše: Redakcija

 

Istražite BiH

Stiglo nam je lijepo vrijeme, a to znači da većina građana BiH koristi priliku da uživa u šetnji i prvim zrakama sunca. Zbog toga vam predlažemo da ovog aprila istražite destinacije na kojima niste bili. Naš prijedlog je da posjetite vodopad Skakavac gdje ćete opustiti dušu, tijelo i um.

 

Poklonite sebi hit lak za nokte

Proljeće je u znaku jakih boja, pa stoga budite u trendu i sebi priuštite hit lak za nokte, mi vam predlažemo da bude u jarko crvenoj boji.

 

Vijeme je za pozorište

U saradnji s Narodnim pozorištem u Sarajevu vam poklanjamo 2 ulaznice za dramsku predstavu  „Gazi Husrev–beže ili: Bukagije“ koja će se održati 10. aprila u 19:30. Predstava je rađena prema tekstu Džemaludina Latića, dok je adaptaciju teksta i dramaturgiju uradio Hasan Džafić, a režiju potpisala Tanja Miletić-Oručević. Kako do ulaznica? Pošaljite SMS na broj telefona: 091 510 101, tako što ćete prvo ukucati ključnu riječ: OK (razmak), zatim traženi sadržaj (bukagije), svoje ime i prezime, te grad u kojem živite. Ime sretnog dobitnika objavit ćemo na našem portalu www.azra.ba 8. aprila u 12 sati.

Darujte druge

Pored toga što je za praznike najbolje nekome pokloniti svoje vrijeme ipak neke sitnice mogu da znače. Kako biste Uskrs/Vaskrs učinili nekome toplim album s vama dragim i posebnim slikama.

 

Budite društveno korisni

Ovoga mjeseca pokažite dobru volju, pokrenite neku super zanimljivu akciju, bilo da je riječ o čišćenju smeća, pošumljavanju ili pak pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Izgledajte kao na modnoj pisti

Žarko žuta boja poslužila je kao inspiracija mnogim svjetskim dizajnerima za proljeće/ljeto 2019, pa stoga u aprilu za sebe izaberite nekoliko komada odjeće u ovoj boji.

Talas svježine

Ukoliko nemate baš mnogo vremena da posvetite sebi, mi vam predlažemo da u toku aprila predahnete, izdvojite jedan vikend samo za sebe i odete na opuštajuću masažu.

 

Film mjeseca

Ovog mjeseca stručnjaci preporučuju film „Destroyer“ u kojem policijska detektivka ponovo se povezuje s ljudima sa tajnog zadataka u njenoj dalekoj prošlosti, s ciljem da pronađe mir. U glavnim ulogama glume Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Scoot McNairy i Bradley Whitford.

 

Pletene cipele

Jeste li probali pletene cipele? Ukoliko niste onda je proljeće prava prilika za to. Ovog proljeća uz pletene košare i torbe, nosite i cipele u takvom stilu. One su za razliku od ostalih modnih dodataka, većinom izrađeni od tankih kožnatih trakica koji su potom ispleteni. Dominiraju neutralne nijanse koje će idealno pristajati uz vintage traperice ili, pak, cvjetne haljine u retro stilu.

Pročitajte još