Nedostaje vam motivacije: Ove fitnes aplikacije će vam pomoći

Piše: Redakcija

Kada je u pitanju trening, vježbanje mnogima ne predstavlja problem, ali se stvari mijenjaju onoga trenutka kada imate nedostatak motivacije za rad. Vrijeme, poslovne obaveze ili svakodnevna iscrljenost neki su od razloga. No, i i za ove probleme postoji rješenje. Mi vam donosimo nekoliko aplikacija koje vam mogu pomoći da se bolje koncentrišete i imate više motiva za trening.

Freeletics

Baš ova aplikacija posebno je dobra za početnike. Većina treninga na ovoj aplikaciji obogaćena je vježbama visokog intenziteta, pa da na početku morate prilagoditi vježbe svojoj fizičkoj spremnosti, jer nemate snage da već prvog dana pratite online instruktora. Onima sa više iskustva, može pomoći da utvrde pređašnja znanja i nastave sa kvalitetnim radom.

My fitness pal

Veoma zanimljiva aplikacija koja prati unos vaših kalorija, što je ujedno i jedna od najvažnijih stavki, kada krenete u proces oblikovanja tijela. Funkcioniše po principu dnevnika, u koji unosite sve što ste danas jeli, pa na taj način možete ispratiti tačan unos kalorija tokom dana i prema tome planirati dnevni trening.

Nike run club

Ova aplikacija nas na sve podsjeća. Koliko je kretanje važno, mjeri svaki naš pokret u toku dana. Osim toga, aplikacija svakodnevno sprema novu motivacionu poruku, kako biste bili motivisani da se iz dana u dan sve više krećete.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti