Njega kože: Beauty greške zbog kojih ćete požaliti

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Sigurno svaka žena posjeduje nekoliko super proizvoda koji hrane, obnavljaju i štite kožu lica. Međutim, jeste li ikada pomislili da sva ta njega može pasti u vodu ako prakticirate neke od beauty grešaka? Beauty greške, svi ponekad pravimo, ali ipak one nikako ne bu smijele postati navika i dio svakodnevnice. Često, one se dogode potpuno nesvjesno, ali u kasnijim godinama postanu itekako vidljive.

Šminka koju koristite može biti glavni krivac za loš ten. Puderi, maskare te ruževi imaju rok trajanja na koji trebate obratiti pažnju. Po isteku roka, obavezno nabavite nove proizvode! Korištenjem onih kojima je istekao rok trajanja, možete nanijeti veliku štetu licu i imati trajne posljedice, poput osipa, upala i akni.

makeup brush lot

Foto: Unsplash

Kistove te aplikatore za šminku je potrebno redovno čistiti jer su to pomagala koja skupljaju najviše prašine i nečistoće s lica, a ako ih redovite ne čistite sve nečistoće s aplikatora neprestano nanosite na lice.

Nestručno stiskanje akni i mitesera je definitivno ritual koji biste trebali izbjegavati. Ipak ako morate istisnuti, svako to uradite sa svježe opranim rukama te budite sigurni da je sadržaj istisnut do kraja.

Najgora greška je svakako spavanje sa šminkom. Koža preko noći mora disati i regenerirati se, a ako je prekrivena šminkom, to nikako nije moguće i baš svaki put, ma koliko bili umorni morate pravilno i temeljito odstraniti šminku.

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti