Penelope Cruz slavi 45. rođendan: Jedina Španjolka koja je dobila zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu.

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Jedna od najljepših žena na svijetu Penelope Cruz danas slavi 45. rođendan. Osim što je izvrsna glumica, zanosna Španjolka je i model.  U braku je s glumcem Javierom Bardemom i majka je dvoje djece.

U svojoj domovini posebno je postala poznata ’90-ih kada se pojavila u fimovima “Šunka, šunka, “Djevojka tvojih snova” i “Sve o mojoj majci”. Glumila je i u američkim filmovima kao što su “Nebo boje vanilije” i “Bandidas”.  Penelope i Javier su jedini  Španci koji su dobili Oscara za glumu. Osim toga, Penelope je jedina Španjolka koja je dobila zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu.

I Penelopina sestra Monica je glumica, ali glumi u španskim TV serijama. No, ona je bila i sestrina dvojnica u filmu “Pirati s Kariba: Nepoznate plime”. Naime, u vrijeme snimanja filma Penelope je bila trudna pa su angažirali Monicu za neke scene jer su vrlo slične.

Manje poznat je podatak, da je Penelope je osnovala i je humanitarno udruženje “Sabera” u Kalkuti koja pomaže beskućnicama i oboljelima od tuberkuloze.

View this post on Instagram

#atelierswarovski #parisfashionweek

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) on

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti