Tanja S. Đurović: Najviše volim kada mi je koža mekana i nahranjena

Piše: Redakcija

Iako zbog prirode posla Tanja S. Đurović, jedna od omiljenih TV ličnosti, često nosi tešku šminku, u slobodno vrijeme preferira manje šminke i natural look. Priznaje da, kada su u pitanju make-up proizvodi, nije sklona eksperimentiranju, a mlijeko i pilinzi za tijelo su proizvodi o kojima je totalno ovisna.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Umivanje i mazanje kvalitetnim kremama. To su obično kreme na bazi smilja, po mogućnosti domaćih proizvođača. Estee Lauder proizvodi su inače moj favorit za sve oblike zaštite i hranjenja lica.

BEAUTY TRETMAN

Nekada idem na čišćenje lica, a to je nešto što povjeravam samo ekipi F&A Ultra Beauty centra. Oni najbolje znaju moju kožu i lice.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Dior, Kryolan… Zato što su najbolji, a koža mi od njihovih proizvoda nikada nije bila oštećena niti imala neku reakciju.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Highlighter, rumenilo, sjaj i maskara. Kakva god da sam, to napravi natural look i da mi svježinu.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Počela sam se šminkati negdje sa 17 godina i to minimalno. Koristila sam maskaru plave boje, kreon i karmin neutralne boje. Nikada nisam voljela napadno i jako šminkanje, te sam se jedva navikla na profesionalnu šminku koju kao voditelj moram nositi prilikom snimanja. Privatno se ni dan danas ne šminkam mnogo.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Tačno znam šta koristim i teška sam kada je probavanje novih proizvoda u pitanju.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Uštedim na maskarama jer uvijek imam dobru, staru četkicu za korištenje. Utrošim na kremama, mlijeku za tijelo i serumima za područje oko očiju.

MUST-HAVE MLIJEKO ZA TIJELO

Trenutno su mi najdraži puteri za tijelo, ali ako je mlijeko u pitanju onda je to definitivno „Nivea“.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Redovno skidanje šminke, umivanje i piling lica. Dobila sam ga od mame i Amre Redžić.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne vjerujem da su skupi proizvodi najbolji.

PSSSTTTTT…. SAKRIJ UMOR NA LICU

Highlighterom i dobrim korektorom, nebitna je marka. Bitno je znati tačno koliko i gdje se nanosi, tačnije ispod oka i malo na donjem dijelu kapka.

OVISNA SAM O…

Definitivno su to mlijeka i razni pilinzi za tijelo. Svima preporučujem „Rich Body Butter Lumiere Cosmetics“ i „Rich Body Scrub Lumiere Cosmetics“. Najviše volim da mi je  koža mekana i nahranjena, a s ovim proizvodima to vrlo brzo postižem.

 Omiljeni puder

 

Najdraži puderi su mi „Supracolor Kryolan“ i „Dior Backstage Airflash Foundation“.

Mirišem na…

Issey Miyake, Moschino Cheap & Chic, Dior Poison Girl i CK Obsessed Intense. Svaki od ova četiri parfema ima posebno mjesto u mom srcu, momente kada i zašto ih nosim. Uvijek neki od njih mora biti prisutan na mojoj polici i jedino tada sam kompletna, te se osjećam nepobjedivo. Navela sam ih od najdražeg do manje dragog. Issey je nezamjenljiv i on je moj zaštitnik, Mochino sam nekako ja, otrovna Dior curica s vremena na vrijeme, a opsesivna kao CK.

 Za večernji izlazak mi je potrebno

Vremenom, a pogotovo u mom poslu, naučite brzo da se šminkate jer se nikada ne zna gdje i kada ćete imati snimanje. Što se tiče večernjeg izlaska, ako baš treba da izgledam tip top i da nalijepim vještačke trepavice, potrebno mi je nekih 20 minuta. Najviše volim natural look, a obavezan je L’oreal Julianne’s crveni karmin.

 Prirodni recept

Kuhani krompir u kombinaciji s maslinovim uljem je odličan za uklanjanje podočnjaka. To je jedina stvar koju ponekad stavljam.

Mojih top 5

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti