Ovo su četiri glavna razloga zbog kojih se svađaju mladi parovi

Piše: Redakcija

Poznato je da parovi koji su dugo u vezi, s vremena na vrijeme dolaze u sukob, a glavni razlozi za svađu često su uzrokovani različitim nezadovoljstvima, kao i činjenicom da je svaka osoba različitog karaktera, navika i htjenja. Skoro sve svađe i sukobi, najčešće se vrte oko ove četiri stvari.

Svađa oko novca

Većina parova najčešće se raspravlja oko načina štednje i na šta će potrošiti zarađeni novac. Ipak, psiholozi tvrde da se iza svađe oko novca, obično krije nešto dublje. Jedan od glavnih razloga je ovu svađu su potpuno drugačiji pogledi partnera na materijalne vrijednosti.

Svađa oko načina komunikacije

Svaki par uvijek ima “onu jednu” osobu koja je potpuno drugačijeg karakera. Ukoliko je jedan partner staložena, a drugi nagla i temperamentna osoba, može doći du sukoba, oko načina komunikacije i izražavanja emocija. Psiholozi smatraju da je razgovor o problemu najbolji način za prevazilaženje ovakvih problema.

Svađa oko roditelja

Čest je slučaj da vaš partner nije zadovoljan roditeljima drugog partnera, ali i obrnuto. Ipak, potreno je prevazići ovakav stav i pokazati poštovanje prema roditeljima svog partnera.

Svađa oko kućnih poslova

Kućni poslovi su skoro pa identičan problem kao i raspodjela novca. Potrebno je od početka veze ili braka naći zajednički jezik te o svim problemima, potrebama i navikama naći kompromis.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti