Tri zdrava, domaća napitka za čišćenje krvi

Piše: Redakcija

1. Svježi sok od cvekle, batata i mrkve

Sastojci: 1 cvekla1 batat, 10 mrkvi

Priprema: U multipraktiku izmiješajte sve namirnice.  Stavite prvo cveklu, batat, a zatim mrkve. Ovaj napitak  djelotvorno čisti krv i jetru od toksina. Cvekla pomaže povišenju nivoa željeza u krvi. Mrkve su bogate vitaminom A i imaju diuretička svojstva koja pomažu izlučivanju toksina i viška tekućine iz organizma.  Popijte umjesto doručka ili tokom dana.

2. Sok od jabuke, cvekle, mrkve, celera i špinata

Sastojci: 1 jabuka, 1 cvekla, 8 mrkvi, 2 stapke celera, 3 šoljice špinata

Priprema: Izmiksajte sve sastojke u multipraktiku i popijte prije doručka. Ovaj snažni multivitaminski napitak čisti organizam, obiluje željezom, vlaknima i mineralima, a pozitivno djeluje i na probavni sistem.

3. Tinktura od bijelog luka i crnog vina

Sastojci: 12 čehna bijelog luka, ½ litre crnog vina (po mogućnosti domaćeg)

Priprema: Čehna očistite, narežite na četvrtine i stavite u teglu. Dodajte pola litre crnog vina i posudu dobro zatvorite.  Držite je na sunčanom mjestu oko dvije sedmice. Svaki dan je nekoliko puta protresite, kako bi se sastojci izmiješali. Nakon dvije sedmice procijedite sadržaj tegle i stavite u staklenu bocu. Uzimajte 1 čajnu kašičicu tri puta dnevno, u periodu od mjesec dana. Ovaj ljekoviti napitak čisti krv, uklanjajući višak masnoće i soli iz organizma te ubrzava metabolizam.Ovo je snažan napitak za čišćenje i jačanje krvi pa ga primjenjujte s razmakom od 6 mjeseci između dva tretmana.

Izvor: http://alternativa-za-vas.com/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti