Justin Timberlake i Missy Elliott diplomirali: Sada imamo novo zvanje

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BxVMe95huvr/

Prestižni američki koledž “Berklee College of Music” proteklog vikenda dodjelio je počasne doktorate muzičkim zvijezdama, Missy Elliott i Justinu Timberlakeu, za njihov neizmjeran doprinos “novom zvuku” i rap muzici, koju su interpretirali tokom proteklih godina. Novopromovirani diplomci ubrzo su se pohvalili novim dostignućima ne štedeći riječi hvale na račun univerziteta koji je upravo njima upriličio nesvakidašnju čast.

-Za one koji prođu kroz teška vremena i žele da odustanu: Ne odustajte! Imajte vjere. Dobili ste ovo- poručila je Missy Elliott u videu koji je objavila na svom Instagramu.

Budući da njena karijera traje već godinama, a to vrijeme, ostvarila se ne samo kao rap izvođač već i kao tekstopisac, producent i kompozitor, članovi komisije ovog univerziteta donijeli su jednoglasnu odluku da zvanje počasnog doktorata pripadne upravo jednoj takoj ličnosti.

-Ponekad ćete možda željeti da odustanete zato što radite prokleto teško i još uvijek niste na mjestu na kome želite da budete, finansijski ili poslovno ili na bilo koji drugi način, no ne gubite nadu- poručila je Elliott.

Pjevačica je dodala da uspjeh ne dolazi preko noći i da treba istrajati u svojim namjerama i težnjama za uspjehom.

Svoje oduševljenje nije krio ni Justin Timberlake koji je priznao da je ipak bio iznenađen kada su ga pozvali sa univerziteta i objasnili mu o čemu se zaista radi. Iako je bio jako uzbuđen i sretan zbog činjenice da je njegov dugogodišnji trud prepoznat od strane relevantnih ljudi, Justin sve do trenutka kada mu je nagrada uručena, nije mogao vjerovati da je on baš taj.

-Nijedan san nije prevelik! Nastavi da juriš! Vjerujte mi, ja sam doktor! Ali, za stvarno. Hvala “Berklee Collegeu” za ovu nevjerojatnu čast, veoma sam ponizan i zahvalan- napisao je Timberlake na svom Instagramu.

Ubrzo nakon objavljivanja fotografije na kojoj pozira odjeven u svečanu garderobu diplomaca, njegove brojne kolege uputile su mu čestitke ističući kako je Timberlake odavno zaslužio ovu nagradu.

Pročitajte još