Budite moderna mama

Piše: Redakcija

To što ste postali majka ne znači da trebate zanemariti svoju ljubav prema modi.

Blogerica Hannah Strafford Taylor

– Kada je o modi riječ volim da stvari budu jednostavne. Nikada ne možete pogriješiti s fantastičnim cipelama, običnom majicom i efektnim mantilom – stoji u uvodniku na blogu Hannah Strafford Taylor.

Riječ je o ženi koja se do prije nekoliko godina bavila modelingom, a danas je u svijetu mode prisutna  kroz svoj blog i Instagram profil na kojem gotovo svakodnevno dijeli fotografije s kćerkama Soleil i Winter.

Njen osnovni cilj je da pokaže da žena kada postane majka ne mora da se odrekne zabavne stilske igre koju moda pruža kako za majku tako i za djecu. Hannah ne krije da je majčinstvo promijenilo njenu percepciju prema modi, posebno u kontekstu udobnosti, ali smatra da to svakako ne smije da znači da žene koje imaju djecu trebaju hodati samo u trenerkama i, po njenim riječima, previše „opuštenim“ outfitima.

– Udobnost je uvijek ključ. Iako ćete me ponekad vidjeti i u cipelama s jako visokom potpeticom, ne mogu u njima trčkarati cijeli dan. Ali to svakako ne znači da ih ne treba nikada nositi – napisala je ona u jednom od svojih postova.

Hannah na svom blogu dijeli savjete majkama o tome kako da nose udobnu odjeću, ali da istovremeno budu i moderne. Donosimo vam neke od njih.

Poznata blogerica Masha Theone kao inspiracija

Za postizanje „wow“ efekta uskladite outfit sa svojom djecom

To što ste sada, prvenstveno, orjentisani na brigu oko bebe ne znači da trebate zaboraviti na značaj efektnih modnih dodataka

 Čak i jednostavne frizure, čije pravljenje ne iziskuje puno vremena, mogu biti efektne

Majica s natpisom koji poručuje da ste mama? Zašto da ne… 

 To što ste postali mama idealna je prilika da svoju torbu sparite s djetetovim outfitom 

Čak ni na porodiljskom ne zapostavljajte svoju odjeću za posao 

 Ležerni streetstyle outfiti pravi su izbor za šetnju sa vašim mališanima 

 Lepršave haljine koje ste nosili u trudnoći možete iskoristiti i nakon rođenja bebe

 Savršen street style look

Sigurno je da je nakon porođaja svakoj ženi bitno da joj odjeća koju nosi bude udobna. Modni stručnjaci preporučuju da prilikom šetnje s bebom obučete teksas haljinu i mantil sa zanimljivim detaljima ili boyfriend farmerke koje ćete iskombinirati s jednostavnom majicom i kožnom jaknom. Bilo koja od ove dvije opcije će vam pružiti potrebnu udobnost, ali i to da lijepo i moderno izgledate.

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti