Slavni glumac oslobođen optužbi za zlostavljanje: Vlasti prekinule sudski proces

Piše: Redakcija

Glumac Gerard Depardieu koji je optužen da je 19. avgusta protekle godine silovao mladu glumicu u svom domu u Parizu, zvanično je oslobođen te optužbe, nakon čega je sud u Parizu odlučio obustaviti proces. Tokon nekoliko saslušanja prethodne i ove godine, glumac je bio ispitivan o svom odnosu sa mladom, neimenovanom glumicom koja ga je optužila da ju je u početku samo uznemiravao, da bi je potom, navodno i silovao, nakon što ju je uspio namamiti u svoj stan.

-Nekoliko istraga koje su bile pokrenute nisu donijele nikakav dokaz da potkrijepe ove tvrdnje- saopšteno je u francuskom tužilaštvu.

Glumica koja ga je optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje, tvrdila je tom prilikom da ju je poznati francuski glumac u dva navrata zlostavljao kada je dolazila u njegov dom u Parizu gdje su se zajedno spremali za uloge u jednom filmu.

Depardieu, koji prethodnih godina nije bio dovođen u slične situacije, poznat je kao veoma temperamentna osoba, ali oni koji ga bolje poznaju, tvrde da nikada nije bio sklon ka nasilju prema ženama, u čiju odbranu bi uvijek stajao, bilo da se radi o njihovoj ugroženosti na ulici, ili kada je riječ o njegovim kolegicama na pozorištu i filmu.

Pročitajte još