Melania Trump troši bogatstvo na outfite: Ko plaća njenu odjeću?

Piše: Redakcija

Kada je postala prva dama Amerike, Melania Trump se suočila s neprijatnom situacijom. Veliko NE rekli su joj: Tom Ford, Marc Jacobs, Christian Siriano, Philip Lim…, jednostavno zbog stavova i politike njenog muža, nisu željeli dizajnirati ni za nju. Međutim, to Melaniju nije pokolebalo. Iz dana u dan svakim novim službenim pojavljivanjem oduševljava žene širom svijeta u odjevnim kombinacijama modnih imena i kuća kao što su: Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Diane von Furstenberg, Altuzarra, Dior, Monique Lhuillier, Cristian Louboutin, Ralph Lauren, Hervé Pierre, Givenchy… Svu odjeću koju nosi kupuje i plaća sama, a tu praksu su slijedile i njene prethodnice, kao i neke žene iz evropskih kraljevskih kuća.

– Zašto bogatim ljudima treba besplatna odjeća? Melania kupuje, ali ona nema limita, jer udata je za bogatog čovjeka i može kupiti šta god poželi. Ona odjeću zna nositi jako dobro i ima sjajan stil – kaže veteran među stilistima Phillip Bloch, koji je obukao Trumpovu kćerku Tiffany za inauguraciju. Michael Kors je izdao saopćenje u kojem je neslužbeno priznao da je prva dama kupila njegovu kreaciju.

– Gospođa Trump je dugo klijentica u našem njujorškom butiku. Ona savršeno razumije šta joj najbolje odgovara u odijevanju.

ašto bogatim ljudima treba besplatna odjeća? Melania kupuje, ali ona nema limita, jer udata je za bogatog čovjeka i može kupiti šta god poželi. Ona odjeću zna nositi jako dobro i ima sjajan stil – kaže veteran među stilistima Phillip Bloch

Dizajnirati za prvu damu nije samo privilegija za mnoge dizajnere, već to doprinosi i popularnosti brenda i povećanju prihoda. Tako su dionice Ralpha Laurena skočile sa 88,19 dolara na 90,13 odmah nakon što se Melania prije dvije godine pojavila na inauguraciji u njegovom svijetloplavom kompletu. 

Laura Bush je, također, plaćala svu odjeću koju je nosila; uključujući i dvije haljine u kojima se pojavila na dva inauguracijska bala. Vojvotkinja Kate slijedi sličan protokol. Za outfite tokom osmodnevne turneje po Kanadi, krajem 2016. godine, imala je budžet približno 80.000 dolara.

– Kate ne prihvata besplatnu odjeću, i to sam čula od drugih ljudi koji su joj slali na poklon određene komade. Ona uvijek dolazi u butik i to je tako lijepo – ispričala je dizajnerica Katherine Hooker za „Huffington Post“.

No, za razliku od Michelle Obama i Kate, Melania ne kombinira jeftine i skupe dizajnerske komade.

Kao domaćica večere u Američkoj ambasadi u Londonu nosila je haljinu kuće Givenchy koja košta 7.100 dolara

Melania s pravom damom Francuske Brigitte Macron 

– Koliko god volio Michelleino kombiniranje skupih i jeftinih brendova, kao i Kateino, Melania jednostavno nije takva žena. Ona će nositi i neki detalj na odjeći od 9.000 dolara i doći u Kongres. Divim joj se što sama kupuje svoju odjeću i mislim da bi Hollywood, odnosno njegove slavne žene (koje rado prihvataju dizajnerske komade na poklon, op.a), trebao iz toga nešto naučiti i shvatiti poruku – kaže Bloch.

Ovih dama njen styling ponovo je u medijskoj žiži. Nemoguće je sabrati dolare koji su potrošeni na outfite tokom njene i suprugove službene posjete Engleskoj. “New York Times”, analizira koje brendove je Melanija birala za put u Englesku, a potom i Francusku, gdje je bila dijelom obilježavanja Dana D (iskrcavanje savezničkih snaga u Normandiju, što je začilo i poraz nacističke njemačke i osovina okupljenih oko nje).

Melania je tokom trodnevne posjete Engleskoj spojila francusku, italijansku i britansku modu. Na put je krenula u Gucci kreaciji s motivima zaštitnog znaka Londona Big Ben, koju je potom presvukla. “The Hollywood Reporter” u tome vidi tajnu poruku. Gucci je tek održao reviju koja naglašavala prava na pobačaj. Da li je prva dama time izrazila svoj stav ili se samo radi o jednostavnom izboru brenda, a potom i njegovog mijenjanja, bez ikakve skrivene poruke, teško je znati.

Vrlo sam pažljiva kad je riječ o njezi lica, i tome koje proizvode koristim. Jer osjetljivu kožu kakva je moja lako možete oštetiti, zato ne radim nikakve mikrodermoabrazije, niti ubrizgavam bilo kakve injekcije u lice, jer su kratkog vijeka. Nisam koristila botox, iako je u medijima objavljeno suprotno

Za večeru s kraljicom Elizabethom i kraljevskom porodicom izabrala je Diorovu haljinu. Njena cijena je ostala nepoznata, jer je rađena prema posebnim zahtjevima i narudžbi. No,cijena crvene Givenchy haljine, koju je nosila kao domaćica večere upriličene za kraljevsku porodicu i druge slavne goste, u Američkoj ambasadi u Londonu, poznata je i iznosi 7.100 dolara. Burberry bluza, koju je također nosila na ovoj turneji, koštala je 650 funti. No, ovo sigurno nisu najskuplji komadi koje je Melanija Trump nosila. Vratimo se samo godinu unazad na G7 samit na Siciliji, kada se među prvim damam pojavila u prekrasnom, ali preskupom Dolce& Gabbana kaputu od 51,500 dolara.

Nema sumnje, ona je jedna od najstiliziranijih slavnih dama. I kad je kritiziraju zbog nekog modnog promašaja, jednu činjenicu ne mogu osporiti: ona svoju odjeću sama plaća.

O beauty ritualima i modnom stilu koji preferira Melania, mediji su se bavili i u godinama kada nije bila prva dama, već samo supruga milijardera. Možda čak i više. I danas ćete vrlo lako pronaći brojne članke i naslovnice prestižnih lifestyle magazina u kojima se do u detalje opisuje njena modna i beauty rutina, ali i strast i posvećenost liniji nakita i satova koju je lansirala pod imenom „Melania Timepieces & Jewelry line“. Zanimljivo je kako je Melania uvijek negirala bilo kakve estetske zahvate na licu, čak i onda kad su mediji upoređivali njene starije i nove fotografije, a plastični hirurzi ukazivali na područja na licu koja je, navodno, korigirala uz pomoć estetskih zahvata.

– Vrlo sam pažljiva kad je riječ o njezi lica, i tome koje proizvode koristim. Jer osjetljivu kožu kakva je moja lako možete oštetiti, zato ne radim nikakve mikrodermoabrazije, niti ubrizgavam bilo kakve injekcije u lice, jer su kratkog vijeka. Nisam koristila botox, iako je u medijima objavljeno suprotno. Ne bih radila ništa na licu i tijelu. Svi starimo, kakva je onda svrha svega toga? Ako neko koristi botox, puni usne, i to ga čini sretnim, uredu, ali to nije za mene. Razmišljam na vrlo evropski način. Po uzoru na starije generacije koje kažu da će stariti dostojanstveno. U dobi sam u kojoj jesam, imam 40 godina, i ne želim izgledati kao da mi je 15 ili 20 – izjavila je prije sedam godina Melania za „Allure“.

U svom njujorskom domu, gdje je živjela prije nego što se preselila u Bijelu kuću, Melania je imala i vlastiti spa.

Za bal i večeru u Buckinghamskoj palači Melania je birala toaletu kuće Dior, čija cijena je ostala nepoznata, jer je rađena specijalno po njenoj narudžbi

-Manikuru radim i kući. Imam mali spa, u jednoj prostoriji se nalazi sve što mi je potrebno za masažu, pedikir i manikir. Vrlo je udobno i relaksirajuće. I tu imam svoju privatnost. Uvijek sam željela imati spa, potreban mi je zbog mog pretrpanog rasporeda – otkrila je Melania, dodajući kako jednom sedmično radi manikuru, te da su joj omiljeni proizvodi Essie Mademoiselle ili Essie Macks, te Berry Hard.

Dugo vremena Melania prakticira istu beaty rutinu, još od tinejdžerskih dana i tokom manekenske karijere mnogo je vodila računa o njezi kože, nije je, kaže, previše izlagala suncu i uvijek je vodila računa da bude hidrirana.

– Kada se probudim, na lice nanosim tonic s vitaminom C, i kremu na bazi oksigena s vitaminima A, C i E. To mi je vrlo važno, jer moja koža tako ostaje hidratizirana tokom cijelog dana. Na spavanje nikad ne idem a da nisam skinula šminku s lica, i nahranila kožu tokom noći. Koristim mnoge proizvode za njegu, te volim kombinirati različite kreme, jer ne vjerujem da će koža reagirati na pravi način ukoliko stalno koristite iste proizvode. Volim Tammy Fender’s tonike, koristim tonik s kamilicom nakon što skinem šminku, upotrebljavam i Lancomove proizvode za uklanjanje šminke s lica i područja oko očiju. Djeluju jako dobro na mojoj koži, koja je poprilično osjetljiva.

S engleskom kraljicom Elizabeth II

Melania s vojvotkinjom Camillom i suprugom američkog ambasadora Suzanne Ircha

Kad je o makeup-u riječ Melania voli MAC-ove proizvode za šminkanje očiju.

– Ne volim da je lice sjajno. Preferiram jače našminkane oči, a više prirodne usne.

Njena linija nakita se bazirala na tri grada: NYC, Pariz i Palm Beach. Za svaki Melania bira poseban outfit i frizuru.

– Kad sam u New Yorku i odlazim na poslovne sastanke, kosa mi je ili podignuta ili ravno puštena, za Pariz biram malo glamurozniji izgled, dok u Palm Beachu, gdje provodim vrijeme sa sinom Barronom i igram golf, nosim šešir ili pokupim kosu. Za ručak sa sinom ili prijateljicama volim staviti šal u kosu, chic je i elegantan.

 

 

 

 

Pročitajte još