U dobi od samo 20 godina preminula zvijezda Disneyjevih televizijskih serija

Piše: Redakcija

Mlada zvijezda Disneyjevih serija Potomci i Jessie, Cameron Boyce preminuo je u subotu ujutro, sa samo 20 godina, prenosi ABC.

View this post on Instagram

🥳

A post shared by Cameron Boyce (@thecameronboyce) on

– Teška srca vas obavještavamo da smo u subotu ujutro izgubili Camerona. Preminuo je u snu od posljedica napada koji je pretrpio zbog oboljenja od kojeg se liječio. Svijet je nesumnjivo ostao bez jednog od svojih najsjajnijih svjetala, ali njegov će duh nastaviti živjeti kroz dobrotu i saosjećanje svih koji su ga poznavali i voljeli. Srca su nam slomljena i molimo vas za privatnost dok oplakujemo sina i brata – rekao je glasnogovornik porodice Boyce.

Počeo je glumiti sa svega devet godina, kada se pojavio u horor filmu „Ogledala“, a dvije godine nakon toga pojavio se i u filmu „Odrasli“, zajedno s Adamom Sanderom. Slavu je stekao kao član ansambla serije Jessie, koja se emitirala na Disneyjevom kanalu, te je u toj seriji sarađivao sa glumicom Debby Ryan.

Boyce je ostvario ulogu i u televizijskom filmu “Potomci” koji je 2015. i 2017. bio najgledaniji film na kablovskoj televiziji u SAD-u. Ta mu je uloga donijela još veću slavu.

– Cameron Boyce od malih je nogu sanjao da sa svijetom dijeli svoj umjetnički talent. Također, svojim je humanitarnim angažmanima htio pomoći ljudima i napraviti promjene u njihovim životima. Izražavamo saučešće njegovoj obitelji i saradnicima, te se pridružujemo milijonima njegovih obožavatelja koji tuguju zbog njegova preranog odlaska – rekao je glasnogovornik Disneyjevog televizijskog programa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti