Lejla Šebić: Pobjedom sam ispunila želju sinu Harunu

Piše: Redakcija

Lejla Šebić, dr. sporta i tjelesnog odgoja, nedavno je pobijedila u Las Vegasu na Svjetskom prvenstvu u disciplini Miss bikini u Natural bodybuildingu. Za kategoriju Miss bikini prijavilo se 200 takmičarki iz cijelog svijeta, koje su bile podijeljene u tri grupe: „open” kategorija (mlade djevojke 18+ godina), zatim „clasic” (kategorija 35+) i „master” (45+). Unutar svake kategorije djevojke su bile podijeljene prema visini, a u Lejlinoj grupi bilo je 40 djevojaka. Lijepa Lejla sve ih je pomela ljepotom i šarmom.

– Organizacija takmičenja u Las Vegasu bila je na vrhunskom nivou. U Ameriku sam došla 10 dana prije takmičenja na nagovor moje školske drugarice Vildane Evren, koja živi u Los Angelesu. Ona me je ugostila kao kraljicu i pomogla mi da se psihički pripremim za ovo takmičenje, tako da smatram da je velikim dijelom i ona zaslužna za ovaj uspjeh. Oduševila sam se životom u Los Angelesu, gdje je sve podređeno vježbanju.

Svaki dan sam trenirala u najboljim uvjetima modernih fitness centara. Posjetila sam i najpoznatiji fitness centar na svijetu „Gold’s gym” u kojem je svojevremeno vježbao Arnold Schwarzenegger. Na zidu gyma simbolično piše: „The Mecca of bodybuilding”. Arnoldova slika, kao i slike svih pobjednika Mister i Miss Olimpija, stoje na zidu, što me je dodatno motivisalo i dalo mi polet. Redovno sam trčala uz more na poznatoj plaži u Santa Monici, Venice beachu. Nakon priprema u Los Angelesu, otputovale smo u Las Vegas, veseo i zabavan Disneyland za odrasle. Sunce, more, divna klima, ljubazni Amerikanci i moja Vildana učinili su da se osjećam posebno, sretno i da puna pozitivne energije izađem na binu i zablistam, što se zaista i vidjelo u mom nastupu – priča nam Lejla, dodajući kako je sve bilo savršeno, upravo onako kako je zamišljala.

– Na putu do vrha sve zvijezde su se složile. Uživala sam u samoj činjenici da sam došla da učestvujem na tako velikom takmičenju i nisam se uopće opteretila rezultatom.

Sve takmičarke u Bikini kategoriji imale su dva izlaska na binu. Prvi u specijalnom kostimu, koji treba da pokaže osobenost takmičarke i njene sklonosti. Lejla se predstavila kao orijentalna haremska plesačica.

– Inspiraciju sam našla u poznatoj seriji „Sulejman Veličanstveni” i liku Hurem, zavodnice koja je očarala velikog vladara. Kada sam izašla na proglašenje, samo sam razmišljala: “Ako me prozovu, kako ću znati da sam to ja”, jer su pogrešno izgovarali moje ime i prezime. Sebi sam rekla da ću pričekati malo, pa ako nijedna druga ne izađe, onda sam to sigurno ja. Na moju veliku radost, tako je i bilo.

Kompletan tekst možete pročitati u print izdanju Magazina Azra (broj 927)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti