Otkrijte šta ste i upoznat ćete svoj temperament: Sangvinik, kolerik, melankolik ili flegmatik

Piše: Redakcija

Mnogi od vas znaju da postoje četiri osnovna tipa temperamenta: sangvinik, kolerik, melankolik i flegmatik. Kroz ove opise možete otkriti kojem tipu pripadate, ali i saznati koji svetac dijeli vaš temperament, koji su vaši duhovni darovi te dobiti savjet za duhovni život.

SANGVINIK Ekstrovert, govornik, optimist. Sangvinici su energični, zabavni i otvoreni ljudi. Odlični su motivatori, jako su kreativni, vole ljude i znaju oduševiti. Odlični su trgovci i pripovjedači i imaju svestranu i privlačnu osobnost. Njihov moto je: „Zabavljajmo se!“ Ako odu u ekstrem, mogu biti jako glasni i nesnosni sa svojom ljupkošću i pretjeranim šarmom. Obično nisu dobri slušatelji jer uvijek vode razgovor. Pretjerano su osjetljivi, zahtijevaju ljubav, pažnju i odobravanje od svih.
Duhovni darovi: milost i zahvalnost.
Duhovne slabosti: zavist, samoljublje.

KOLERIK Ekstrovert, poduzetan, optimist. Kolerična osoba po prirodi je usmjerena ciljevima, živi da uspije, brza je u organizaciji. Kolerici su izrazito fokusirani na zadatke, ali istovremeno i vrlo otvoreni. Njihov moto je: „Samo napravi – odmah!“ Žele imati stvari pod kontrolom, odlični su vođe, vrlo su otvoreni, direktni i odlučni. Njihova slaba strana je da se jako brzo razljute i uzrujaju, zapovjednički su nastrojeni. Mogu biti ‘sirovi’ i neobazrivi u ophođenju s ljudima i mogu emocionalno povrijediti ljude oko sebe. Uvijek im se žuri, a na odmor gledaju kao na gubljenje vremena.

Duhovni darovi: znanje i hrabrost.

Duhovne slabosti: bijes, ljutnja i oholost.

MELANKOLIK Introvert, mislilac, pesimist. Melankolične osobe su tihe i brižne. Obožavaju elektroničke spravice i tehniku. Melankolik se oblači bez greške i vrlo je sitničav oko svog izgleda. Melankolici su jako osjetljivi i sve uzimaju k srcu. Iako su škrti u izražavanju emocija, melankolici trebaju emocionalnu podršku i mir. Nikada ih nećete naći bez  popisa, tablica, planera. Pod svaku cijenu teže savršenosti u svemu. Njihov moto je: „Ako nešto vrijedi napraviti onda to napravimo savršeno i po pravilima.“

Duhovni darovi: mudrost i pobožnost.

Duhovne slabosti: očaj i osuđivanje.

FLEGMATIK Introvert, promatrač, pesimist. Flegmatici su uravnoteženi, zadovoljni ljudi. Nisu tako očiti kao ostali tipovi i malo ih je teže prepoznati. Oblače se neupadljivo, ne žele skretati pažnju na sebe. Vrlo su simpatični i izbjegavaju sukobe. Njihov moto je: „Zašto bih stajao ako mogu sjediti?“ Neodlučni su i lako se daju iskorištavati.

Duhovni darovi: razumijevanje i blagost.

Duhovne slabosti: lijenost i senzualnost.

 

Izvor: Book.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti