Avantura života: Jeste li spremni za besplatan put na Antarktik?

Piše: Redakcija

Najveća internet platforma za putovanja na svijetu Airbnb pokrenula je zanimljivu akciju, jednomjesečni besplatan smještaj na Antarktiku. Projekt su pokrenuli s istraživačima iz američke organizacije Ocean Conservancy, gdje će petero izabranih dobiti i ulogu u samom istraživanju. Naime, oni će postati “građani istraživači”, ali i važnije od toga, ambasadori Antarktika i samog Airbnb-a, piše buro24.

Kako je zamišljena akcija? Petero volontera najprije odlazi u Čile na edukaciju, zatim na Antarktik s ostatkom volontera i naučnika gdje skupljaju uzorke snijega potrebne za istraživanje, a zatim će se ponovo vratiti u Čile kako bi se uzorci analizirali te se otkrilo sadrže li mikroplastiku. Cijelo iskustvo traje mjesec, a cilj je kod korisnika platforme podići ekološku osviještenost, ali i skrenuti pažnju na to kako cijela Airbnb zajednica brine o klimatskim promjenama i zagađenju planeta. Ukoliko ste željni avanture na ovo putovanje se možete prijaviti i vi. Geografskih ograničenja nema, samo je uslov da imate dobru bazu pratitelja na društvenim mrežama, kako biste utiske s putovanja i sve usvojene lekcije prenijeli i na druge.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti