Nova jeans pravila

Piše: Redakcija

Je li vam se ikada učinilo kao da je pronalazak odgovarajućih farmerki nemoguća misija? Trebate znati da, bez obzira na veličinu i građu, baš svako može da pronađe savršeni par. Donosimo vam korisne savjete koji će vam olakšati posao.

Naglašene obline

Savršen izbor

Ženama koje imaju obline i široke bokove se preporučuju farmerke sa širim nogavicama, takozvani „boot cut“ model.  Ženstvenu figuru naglasite srednje visokim ili visokim strukom.

 Izbjegavajte

Izbjegavajte modele s izbjeljenim dijelovima i ukrasima poput cirkona. Riječ je o detaljima koji mogu dodatno skrenuti pažnju na širinu vaših bokova, a upravo to je ono što želite da izbjegnete.

Ravna zadnjica

Savršen izbor

Farmerke vam sjajno stoje s prednje strane, ali vam zadnjicu čine još ravnijom nego što jeste? Birajte modele koji imaju push-up kroj. Također, farmerke s niskim strukom, izbjeljene sa spoljašnje strane butina i na zadnjici, učinit će da izgledate kao prava zavodnica.

 Izbjegavajte

Farmerke u tamnim tonovima na kojima su džepovi spušteni. Široki krojevi, uzdužni štepovi i predugi modeli nisu nisu pravi izbor za vas.

Sitna građa

Savršen izbor

Tamne nijanse i streč vizuelno izdužuju figuru. Najbolje je da nosite farmerke ravnog kroja ili one čije se nogavice u donjem dijelu šire.

Izbjegavajte

Djevojke sitne građe ne bi trebalo da nose farmerke koje se sužavaju u donjem dijelu, preuske i modele koji djeluju isprano. Također, preporučuje se da izbjegavate farmerke s visokim pojasom, a na kombiniranje kraćih modela  i ravnih cipela morate zaboraviti.

Dječačka figura 

Savršen izbor

Vaše tijelo je kao stvoreno za duboke modele jer će presjek na struku vizuelno stvoriti obline koje želite. Najbolje će vam pristajati modeli s vrećastim džepovima, te oni koji imaju oblik šalvara obzirom na činjenicu da će vam dati „volumen“ na predjelu bokova.

 Izbjegavajte

Izbjegavajte plitke modele koji će dodatno skrenuti pažnju na vaše nedostatke.

Farmerke i godine

Mišljenje da bi žene, nakon određenih godina, trebale prestati nositi farmerke je u potpunosti neosnovano. Teksas je univerzalan materijal i njegovo nošenje nije uslovljeno godinama. No, trebate voditi računa o tome da izaberete model koji će, osim vašoj građi, odgovarati i vašoj dobi, a to svakako znači da, naprimjer, izderani modeli nisu namijenjeni baš svima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti