Dr. Edin Buljugić, fizijatar

Piše: Redakcija

Poslije jednomjesečnog jakog bola u lumbalnom dijelu kičme koji se proteže duž cijele noge, pojavila mi se oduzetost prstiju desnog stopala. Zapravo, kada stojim apsolutno ne mogu ni milimetar da pomjerim prste nagore. Rtg kičme je pokazao nepravilan položaj pršljenova. Zabrinut sam. Da li postoji drugi način dijagnostikovanja mjesta gde je ukliješten nerv? Do sada sam koristio “diklofen duo”, “ketonal”, “dexsazon”. . . Jučer sam dobio “tetrazepam” i “movalis” koji ne mogu da pijem zbog mnogih kontraindikacija. Zamolio bih za kompletan utisak o mom stanju, Da li ću moći riješiti navedeni problem?

Potrebno je da uradite MRI L/S segmenta i enmg nalaz donjih ekstremiteta, na osnovu čega ćemo vidjeti o kakvim oštećenjima se radi. Iz svega navedenog radi se o radikulopatiji određenog nivoa lumbalne kralježnice. Poslije navedenih dg procedura najvjerovatnije je da ćete se uključiti u fizikalni tretman.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti