Pippa Middleton sina vodi na osteopatske tretmane: Bila sam fascinirana koliko ga je to smirivalo

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Sestra vojvotkinje od Cambridgea, Pippa Middleton zadovoljna je rezultatima ostepatskih tretmana na koje vodi sina Arthura. 

– Riječ je o tretmanu koji se primjenjuje kod beba koje su imale traumatičan porođaj, nemirne su ili imaju problema sa spavanjem. Tretman, pokazalo se, zacjeljuje, relaksira i poboljšava san, djeluje na probavni sistem i općenito na balans svih funkcija u tijelu i to pipanjem glave i dijelova tijela. Iako nema naučnih dokaza o uspješnosti tretmana, Arthura sam odlučila voditi na terapije nakon što sam čula brojna pozitivna iskustva s tim. Kad smo išli prvi put imao je samo sedam mjeseci – otkrila je Pippa u svojoj kolumni “Waitrose Weekend”.

https://www.instagram.com/p/B3peQ2sn6Gd/

Pippa kaže da je saradnja s osteopatom bila vrlo učikovita, jer je i mnogo naučila o potrebama svog djeteta. 

 – Bila sam fascinirana koliko ga je to smirivalo, ali i koliko mi je to novih spoznaja donijelo. Naprimjer, osteopat je uvidio da je Arthuru jedna strana vrata bila čvršća od druge, a to je zato što je uvijek spavao na jednoj strani, jer je tako volio. Primijetio je i da su mu ruke jače od nogu, pa mi je dao vježbe s kojima sam mu pomogla – rekla je. 

Pročitajte još