LifestyleModaNovosti

Dizajner kojeg su voljele Michelle Obama, Katie Holmes, Rihana nakon 20 godina gasi svoj brend: Naš trud nije uspio!

Nakon gotovo 20 godina rada, modni dizajner Zac Posen stavio je ključ u bravu na svoj modni brend. Odluku o zatvaranju svojim uposlenicima, kojih je ove godine bilo 60, saopćio je dan prije nego što je obavijest poslao u medije. Ova informacija iznenadila je mnoge, jer Zac Posen nije beznačajno ime svjetske modne industrije, naprotiv, tokom proteklih 20 godina njegove haljine su nosile Michelle Obama, Katie Holmes, Gwyneth Paltrow, Rihanna…

S Katie Holmes na Met Gala zabavi

-Razočarani smo što smo morali donijeti ovu odluku, ali više ne možemo nastaviti i vjerujemo da je u ovoj fazi ovo najbolja odluka. Želim zahvaliti našem sjajnom timu i svima koji su podržavali brend. Razočarani smo što naš trud nije bio uspješan i tužni što je završilo putovanje od gotovo 20 godina – napisao je Zac u službenom saopćenju medijima, dodavši kako je lično činio sve da pronađe pravog partnera koji će pomoći da brend opstane na tržištu. Na kraju je kaže, ostao bez vremena. Duboko svjestan koliko je ovo teško razdoblje za modnu industriju donio je odluku da stavi tačku na rad svoje modne kuće.

Modni znalci su naročito cijenili njegove haljine sirena kroja. Ovaj rođeni Njujorčanin je bio drugačiji, čudotvoran u idejama. Na američkoj modnoj sceni se pojavio sa samo 22 godine, te je iste godine proglašen i najboljim dizajnerom.