Halle Berry: Tajna savršenog izgleda je u pravilnoj ishrani

Piše: Redakcija

Halle Berry je jedna od onih poznatih dama koje se mogu pohvaliti savršenom figurom. Naime, iako ima 53 godine, Halle, po mišljenju mnogih, izgleda bolje nego žene koje su mnogo mlađe od nje, a jedna od tajni njenog izgleda, uz redovan trening,  je režim ishrane kojeg se pridržava. Halle se hrani prema načelima ketogene ishrane koja  joj pomaže pri reguliranju dijabetesa. U nastavku pročitajte kako izgleda njena ishrana.

  •  Nikad ne doručkuje, a umjesto toga dan započinje uz puno vode sa iscijeđenim limunom.
  • Redovno koristi suplemente poput aminokiselina. Kako je njen trener Lee Thomas istakao, upravo će one osigurati izgradnju mišića. Naravno, uz redovan trening.
  •  Kad pije kafu, Halle u nju doda i malo MCT ulja, za koje Lee kaže da je odlično za sve one koji prate ketogenu dijetu. MCT se nalazi i u namirnicama poput kokosovog ulja i ghee maslaca, ali nisu svi nutricionisti saglasni oko toga koliko je ono stvarno dobro za brže sagorijevanje masti, a koliko samo nepotrebno kafu čini kaloričnijom. Za slučaj da kafa nije dovoljna, a pred njom je ozbiljni trening, Halle uzima i booster koji se sastoji od cikle i prirodnog kofeina.
  • Nakon treninga je vrijeme za prvi obrok u danu, odnosno brunch. On se obično sastoji od kombinacije mesa i zelenog povrća poput kelja ili nekoliko jaja.
  • Halle sa sobom uvijek nosi i posude sa hranom za međuobroke, u kojima se nalaze zdrave grickalice poput sirovog celera, mrkve i svježeg krastavca. Isto tako, voli i svježe voće, kao što su jagode i borovnice.
  •  I večera se priprema po pravilima ketogenog režima što je, budimo realni, puno lakše kad imate privatnog kuhara kao što ima Halle. Obično joj priprema jagnjeći gulaš sa povrćem ili mljeveno meso sa paradajz sosom  ili pastu od tikvica sa pestom, pinjolima, paradajzom i parmezanom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti