Njihova ljubavna priča jedna je od najljepših u Hollywoodu, a zbog razlike u godinama niko nije vjerovao u njih

Piše: Redakcija

Ljubavna priča Michaela Douglasa i Catherine Zeta Jones sigurno je jedna od najljepših u Hollywoodu. Glumac je rođen prije 75 godina, roditelji su mu glumac Kirk i glumica Diana Dill, paje vjerovatno i on bio predodređen za slavu. Još kao dječak je išao na časove glume, a kasnije je i završio koledž. Prvu ulogu na TV-u dobio je 1969. godine, i to baš one kada je rođena njegova buduća supruga.  Catherine je bila nešto skromnijeg porijekla, ali također se odmalena bavila glumom, pa se u želji za svjetskom karijerom  preselila u Los Angeles.

Prije nego što je upoznala sadašnjeg supruga, lijepa glumica je bila u vezama s Johnom Lesliejem, Davidom Essexom, Mickom Hucknallom te je bila zaručena sa škotskim glumcem Angusom Macfaydenom. Michael je bio u braku s Diandrom Luker, s kojom ima sina Camerona, ali su se razveli nakon 18 godina.

Michael je drugu suprugu prvi put vidio na filmu, 1998. godine u hitu “Zorro, maskirani osvetnik”. Kasnije je otkrio da se tad i zaljubio u nju. Zvanično su se upoznali nakon nekoliko mjeseci na filmskom festivalu u Deauvilleu, gdje je ona promovirala upravo taj film. Sjedili su za istim stolom, a upoznao ih je kolega Danny de Vito.

– Bio sam na misiji, nema sumnje. Prvi put kad sam je vidio rekao sam: “Wow”. Prve večeri rekao sam joj da ću biti otac njene djece. I čim sam to rekao pomislio sam da sam uništio sve svoje šanse – priznao je Douglas jednom prilikom.

– Čula i vidjela dovoljno i pomislila da je vrijeme da mu zaželim laku noć – rekla je na Catherine, ali ju je  zaintrigirao pa su ostali u kontaktu.

Uskoro su počeli izlaziti i započeli vezu, no sve su čuvali od javnosti. 

– Prvi put smo se poljubili nakon devet mjeseci veze jer se nikad nismo viđali – rekla je glumica.

View this post on Instagram

The man of my dreams ♥️ @michaelkirkdouglas

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Prvi put zajedno su se pojavili prije tačno dvadeset godina na premijeri njenog filma “Entrapment” te tako potvrdili svoju ljubav. Glumac je odmah znao da se želi vjenčati s Catherine, no imao je jedan problem jer njegov razvod nije bio finaliziran.

– Prije nego što se vjenča, morat će se razvesti od mene, ili postati musliman pa može imati dvije žene – navodno je govorila njegova bivša žena.

Ipak je popustila, ali joj je na kraju morao platiti 45 miliona dolara jer nisu imali predbračni ugovor.

1999., Chaterine i Michael su se zaručili, a ona je uskoro saznala da je trudna. Dylan Michael rodio se u augustu 2000. godine. Vjenčali su se iste godine u novembru iste godine. Kćerku  Carys Zetu rodila je 2003. godine. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti