Glasine potvrđene sedam godina nakon smrti: Whitney Houston je bila u vezi sa ženom

Piše: Redakcija

Whitney Houston navodno je bila u dugogodišnjoj vezi s najboljom prijateljicom Robyn Crawford. Otkrila je to sama Robyn u svojim memoarima ‘A Song For You: My Life With Whitney Houston’ koji će svjetlo dana ugledati 12. novembra.

Bliska saradnica i najbolja prijateljica nikad prežaljene muzičke dive tako će prvi put razjasniti njihov odnos o kojem se dosad samo nagađalo.

https://www.instagram.com/p/B4kSbiCgiuh/?utm_source=ig_embed

Otkrila je da su se upoznale u ljeto 1980. godine u New Jerseyu, kada su obje kao tinejdžerke radile u ljetnom kampu.

– Sve je počelo prvog ljeta kad smo se upoznale. Tada je pao prvi poljubac. Ništa nije bilo planirano, samo se dogodilo – napisala je Robyn i dodala: “Naše prijateljstvo bilo je duboko. U ranim fazama ono je bilo samo fizičko. Whitney je iznenada došla u moj život i nisam znala koliko će to trajati, pa sam samo uživala u svakom trenutku. Nešto se događalo između nas, no nikada se nismo etiketirale kao lezbejke, homoseksualke. Živjele smo naše živote i nadale se da ćemo zajedno biti vječno”.

Vezu su prekinule 1982., kada je Whitney potpisala svoj prvi veliki ugovor jer se pjevačica pribojavala da će joj to uništiti karijeru.

Ipak, iako je njihovoj vezi došao kraj, ostale su bliske do Houstonine smrti 2012. godine, a čak su i živjele zajedno.

Robyn je gledala kako se izmjenjuju muškarci u životu njene bivše djevojke, od Jermainea Jacksona, Eddieja Murphyja, do Bobbyja Browna.

Inače, Whitneyina majka Cissy Houston u intervjuu s Oprah 2013. priznala je da nije podržavala vezu svoje kćerke i Robyn. Također, Bobby Brown, bivši suprug pokojne dive, nakon njene smrti potvrdio je dugogodišnje glasine rekavši kako je Whitney bila biseksualna.

Pročitajte još