I krema ima svoju abecedu

Piše: L. B.

Kreme s predznacima BB, CC, DD, postale su omiljeni proizvod u kozmetičkim torbicama većine žena i djevojaka. No, da li se snalazite u ovoj kremnoj abecedi? Ove kreme istovremeno njeguju, toniraju i štite kožu te spriječavaju bore

 

BB Beauty Balm

BB kreme nastale su još 60-ih godina pod nazivom Blemish Balm, a prva namjena bila im je zaštita kože pacijenata kod operacije i za vrijeme oporavka. Danas ove kreme daju koži cjelokupan tretman, njegujući je poput hidratantne kreme, prekrivajući sve nepravilnosti, štiteći lice od Sunca i drugih vanjskih utjecaja.

 

CC Color Control

Za razliku od BB krema, CC formule pogodne su za masniju kožu sklonu aknama jer ne sadrže ulja koja mogu dodatno pogoršati stanje nečiste kože. Osmišljene su prvenstveno za korekciju boje kože, tako što će prekriti crvenilo, mrlje i pretjerano bljedilo.

 

DD Daily Defense ili Dynamic Do-All

Ovaj tip kreme najčešće dolazi u samo jednoj nijansi jer je baziran na principu prilagodljivog prekrivanja. Laganije je teksture od BB i CC krema. Ove kreme su dimanične i multifunkcionalne. One kombiniraju svojstva BB i CC krema uz još jači anti-age učinak.

 

ZAŠTO ANTI-AGE KREME BRŽE “STARE” U STAKLENKAMA

Žene kojima se sviđa dekadentni osjećaj između prstiju popunjen skupom kremom protiv bora, možda požele ispitati svoje omiljene ambalaže za ljepotu. Staklenke, izgledaju skuplje i bogatije, ali neki od najčešćih sastojaka u formulama protiv starenja, poput retinola i drugih antioksidanata, izrazito su nestabilni, što znači da se razgrađuju ako su izloženi zraku i svjetlosti.

Paula Begoun, osnivačica Beautypedia.com, koja ocjenjuje proizvode za njegu kože, dugo se protivila pakiranju u staklenkama. Prodaja anti-age krema za lice koja se prodaje u plastičnom pakiranju pala je za 6,8 posto u Sjedinjenim Državama, a onih u staklenkama smanjila se 4,5 posto, od 2009. do 2014., pokazuju podaci kompanije za istraživanje tržišta Euromonitor.

U istom je razdoblju prodaja proizvoda protiv starenja koji se prodaju u plastičnim tubama povećala se za 14,3 posto. Kozmetičari i dermatolozi ističu da je za maksimalnu učinkovitost kreme najbolje takozvano ultramehaničko pakiranje bez zraka s pumpicom za istiskivanje preparata.

 

MLIJEKO U SLUŽBI LJEPOTE

Mlijeko sadrži na stotinu kozmetički relevantnih sastojaka među kojima su vrijedne soli, bjelančevine, enzimi, hormoni, mliječne kiseline i masti, ali i vitamini A, D, E, K i B, posebno B2, B12 i B1 te brojni minerali, od kojih su najvažniji kalcij i fosfor. Mlijeko ima čudesan učinak na kožu, kako iznutra, tako i izvana primjenom različitih mliječnih pripravaka, peelinga, maski i kupki. Donosimo jednu masku koju možete primjenjivati na koži lica, vrata i dekoltea:

Za sve tipove kože izmiješajte po 2 supene kašike mlijeka i maslinovog ulja. Nanesite je na kožu, te tapkajte blaznicama na određena područja, i poslije isperite hladnom vodom.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti