Merima Knežević je nova zvijezda našeg makeovera: Tri koraka do savršenog looka

Piše: Redakcija

U „Azrinom“ novom projektu mogu učestovati žene raznih profesija, kojima omogućavamo da na jedan dan zablistaju kao modne kraljice. S nama će provesti svoj dan iz snova, jer ćemo ih razmaziti poput diva i dozvoliti profesionalcima da istaknu njihovu ženstvenu stranu. Pred naš objektiv  je ovaj put stala Merima Knežević, socijalna radnica iz Sarajeva. 

LIČNA KARTA

Datum rođenja:  09.10.1956.

Visina: 174

Težina: 74

Konfekcijski broj: 40

ORGANIZATORI SNIMANJA:

Milica Brčkalo i Lejla Bejdić

Foto: Samir Saletović

Make-Up: Ajla Koso za „Deborah Milano BiH“

Frizura: Derviš Hodžić, Studio „Drama“

Lokacija: Hotel „Radon Plaza“ Sarajevo

Osim što je posvećena poslovnim obavezama, Merima je i majka dvoje djece, te žena koja uživa u heklanju koje joj, ističe, pomaže da se smiri i opusti. Za naš makeover se, otkriva nam,  prijavila iz radoznalosti.

– Za projekt sam saznala čitajući „Azru“ i pomislila: „Idemo da se igramo“. Htjela sam da vidim šta omladina može napraviti od žene srednjih godina. Pripadnice moje generacije su malo zapustile modu i modne trendove – otkriva nam Merima koja se s potpunim povjerenjem prepustila u ruke članova našeg tima (make-up stručnjaka iz Deborah Milano, te vrsnog frizera iz Studia „Drama“).

Nije trebalo mnogo da u prvi plan dođe Merimina elegantna strana, te je pred objektivom našeg fotografa pozirala poput pravog profesionalca.

 POSLOVNI LOOK

Haljina u must have bojama sezone je sve što vam treba za postizanje savršenog poslovnog looka. Riječ je o modelu koji je istakao Merimin struk, a modni stručnjaci preporučuju da haljinu ovog tipa kombinirate sa sakoom ili kaputom.

Haljina: Butik Lila

Cipele: Planika

ELEGANCIJA JE IN

Crvena haljina s efektnim volanima savršeno je istakla Meriminu  figuru i dala joj dozu potrebne elegancije. Iako haljine ovog tipa ne nosi često, Merima nije krila oduševljenje modelom koji je nosila.

Haljina: Butik Lila

Cipele: Planika

 MODERAN IZGLED

Plišana midi suknja i džemper u nešto druigačijoj nijansi pokazali su se kao savršen spoj. Osim udobnosti, ova kombinacija je Merimi pružila i moderan look na kojem bi joj pozavidjela svaka fashionistica.

Haljina: Butik Lila

Cipele: Planika

 SVEVREMENSKA CRNA HALJINA 

U momentima kada ne znate šta ćete obući se preporučuje da igrate na kartu crne haljine.

Haljina: Butik Lila

Cipele: Planika

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti