Stručnjaci savjetuju: Prestanite s dijetom, jedite gorku hranu i dovest ćete liniju u red

Piše: Redakcija

Prestanite s dijetom! Prirodne gorke tvari ne samo da pomažu kod gubitka kilograma, već imaju i pozitivan učinak na naše zdravlje. Stručnjaci savjetuju da umjesto što kilograme nastojite gubiti s neugodnim dijetama, da je bolje konzumirati prirodnu hranu od koje će tijelo imati i zdravstvene dobiti. Gorke tvari, ne samo da su prirodni sagorjevači masti, oni također potiču probavu. Da biste ih počeli što prije koristiti, otkrivamo vam u kojim namirnicama su najviše prisutne i kako ih je najlakše konzumirati.

Učinak gorkih tvari

Gorke tvari su zdrave za želudac. Voće, povrće ili bilje s gorakim okusom doprinose dobrobiti tijela i, kao što potvrđuju brojni stručnjaci za prehranu, ne samo da gube kilograme, već i snižavaju nivo holesterola. Uz to, oni dovode do brzog osjećaja sitosti, čineći tako da se porcije na tanjuru automatski smanje. Njihova osnovna svojstva također vraćaju acidobaznu ravnotežu.

Hrana koja je bogata gorkim tvarima

U osnovi se razlikuju dvije vrste gorkih tvari: aromatične i čiste. Aromatična vrsta uključuje bosiljak, komorač, korijander, kurkumu i ružmarin. Čiste gorke bombe su hornet, djetelina, maslačak, hmelj i čičak. Osim ljekovitog bilja, postoji i hrana koja obiluje gorkim tvarima, uključujući salate od cikorije, radiča, kao i artičoke, brokule i briselske klice.

Da bi gorke tvari mogle razviti svoj optimalan učinak, barem jednom dnevno bi se trebale i unositi u organizam. Možete to postići i naprimjer kroz konzumaciju čaja u koji se dodaje odgovarajuće bilje. Naš savjet: Gorke tvari su posebno učinkovite ujutro na prazan želudac. Alternativno, sada postoje i i njihovi razni praškasti oblici ili kapi. Također se mogu dodati čajnoj smjesi ili ih možete otopiti direktno na jeziku.

 

Pročitajte još