Lifestyle

Poznata turska glumica podijelila sliku iz prošlosti i otkrila kako je izgledala prije 28 godina

Foto: Muhsin Akgün

Jedna od najcjenjenijih glumica u Turskoj, a i šire, Bennu Yıldırımlar, našoj publici najpoznatija po ulozi Fikret Tekin iz serije „Kad lišće pada“, na Instagramu je podijelila fotografiju iz 1991. godine i otkrila kako je izgledala kao dvadesetgodišnjakinja. Ako je suditi po komentarima i komplimentima koje su joj dali, njeni obožavatelji su oduševljeni njenim izgledom.

Iako će za nekoliko dana proslaviti pedeseti rođendan, glumica je upravo ovom fotografijom pokazala da su godine samo broj. 

Podjsećamo, Bennu je prošle godine boravila u Sarajevu i u ekskluzivnom razgovoru za „Azru“ otkrila nepoznate detalje o liku koji joj je donio slavu, o porodici, te životu u Turskoj, o tome koliko ima sličnosti između nje i Fikret, dugogodišnjem skladnom braku, te odgoju 18-godišnje kćerke, koja će, sve su prilike, krenuti stopama svoje slavne majke, ali i oca, također glumca.

– Ovo nije prvi put da sam u Sarajevu. Učestvovala sam na Festivalu prije deset godina. Mirsad Purivatra je za mene vrlo važna osoba. Godine 2008. na Filmskom Festivalu u Istanbulu sam bila članica žirija, da bih naredne godine dobila poziv da dođem u Bosnu i Hercegovinu. Ove godine sam došla zbog filma u kojem i sama glumim, „Ahlat Ağacı“, koji se našao na repertoaru Sarajevo Film Festivala. Oduševljena sam festivalom, ima veličanstvenih i  impresivnih aspekata. Daje jednu lijepu boju gradu, a i zemlji. Sama činjenica da je nastao nakon rata i traje toliko godina govori o njegovom kvalitetu. Došla sam s mojim prijateljima iz Turske, obilazili smo grad i vidjeli sve ljepote koje on sam pruža. Možete biti sigurni da ću ga ponovno posjetiti u budućnosti – ovako je govorila glumica o Sarajevu, prije godinu. 

Pratite nas na društvenim mrežama