Naučnici s Harvarda otkrili šta boja karmina govori o vama

Piše: Redakcija

Lijepe usne su lijepe usne, neovisno o tome da li nosite nude, rozi ili crveni ruž. Međutim, boja ruža mnogo govori o vašoj osobnosti. Američki magazin „Shape“ je udružio snage s Harvard psiholozima te ustanovio koliko kozmetičke kombinacije utječu na način na koji ljudi prosuđuju žensku privlačnost i osobnost, čak i nesvjesno.

Crveni ruž preferiraju kreativne i odvažne dame. Subotom su one najvjerovatnije izvan kuće i u baru. A također vježbaju pet puta sedmično.

Ljubitelji ružičastih ruževa djeluju društvenije i zabavnije. No, ružičasta je ujedno i boja moći: starije generacije radije će birati izvornu ružičastu boju, dok mlađe dame nose nijansu šljive ili nude. Žene koje nose nijanse šljive radije ostaju kući vikendom, rijetko objavljuju selfie i posjeduju najmanji broj cipela u ormaru.

Nude usne pomažu ženama da izgledaju toplije i brižnije, zbog čega psiholozi preporučuju da ovu nijansu nose na prvi sastanak ili noćni izlazak s dobrim prijateljima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti