Leyla Hajrović progovorila o djeci

Piše: Redakcija

Leyla Hajrović, supruga bh. fudbalera Izeta Hajrovića vrlo rado sa svojim obožavateljima na Instagramu dijeli svoju svakodnevnicu, te otvoreno komunicira s njima. Često im da mogućnost da je bolje upoznaju i pitaju ono što ih zanima o njenom životu. No, jedno pitanje ju je posebno iznenadilo. Obožavateljka ili obožavatelj, pitao ju je kako to da ona i Izet nemaju djecu. Leyla im nije uskratila odgovor.

– Rođena sam u Švicarskoj i tamo sam živjela do svoje 24. godine. Poslije sam živjela u Turskoj, Njemačkoj, Španiji i nigdje mi niko to pitanje nije postavio. Ovo pitanje samo na Balkanu postoji i smatram da je veoma nekulturno i ružno nekoga to pitati. Zamislite da možda neko ne može imati djecu, a vi konstantno postavljate to pitanje. Hvala Bogu, nemam taj problem, ali da, imam 30 godina u braku sam preko pet godina i nemam dijete i šta sad??? Jesam li zbog toga lošija ili nenormalna???! Je li to negdje piše da žena mora do tad i tad imati djecu? Mislim da svako ima pravo da sam odluči i šta će i kad će. A to tada neka to bude naša “briga”, a ne vaša – odgovorila je Leyla.

 

Koliko god da je aktivna na društvenim mrežama,  i Leyla i njen muž svoju privatnost vole sačuvati za sebe. U nedavnom intervju za “Azru” kazala je da zapravo, dobro znaju šta je za javnost, a šta samo za njih.

– Veoma je bitno sačuvati privatnost. Opet te društvene mreže, sve je na izvol’te. Možeš ljude pratiti doslovno 24 sata i gledati šta rade. Iskreno, ponekad se malo skinem na dva, tri dana, jednostavno nemam tu potrebu. Ne želim sve da dijelim. Tu svakom čovjeku možeš prići, svako ti može poslati poruku, i lijepu i ružnu, svako u današnje vrijeme ima to pravo da iza ekrana napiše nešto, nekada dobru stvar, nekad te izvrijeđa. Tako da treba naći neki balans između toga koliko želiš da pokažeš, a koliko želiš da za sebe ostaviš – rekla nam je Leyla.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti