Obame za 15 miliona dolara kupili imanje od kojeg zastaje dah

Piše: Redakcija

Martin vinograd u Massachusettsu ima sudbinu da mu vlasnici budu pripadnici visoke klase. Nekad je to bila Jackie Kennedy-Onassis, sve do smrti 1994., a u narednom periodu ovdje će se smjestiti Obame. Kako pišu zapadni mediji, porodica Obama nedavno je zaključila ugovor o kupovini zdanja koje posjeduje sedam spavaćih soba i koje je okruženo hektarima zelene površine.

View this post on Instagram

From our family to yours, #HappyThanksgiving!

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on

Imanje od 15 miliona dolara je prostrano, te osim sedam spavaćih soba, sadrži još i bazen, kamin, dva krila koja vode iz glavne kuće i koja su savršena za smještaj gostiju

Barack i Michelle su se navodno zainteresirali za imanje prošlog ljeta, kad su ovdje boravili, odmah nakon što ga je vlasnik Wyc Grousbeck stavio na prodaju.

Imanje od 15 miliona dolara je prostrano, te osim sedam spavaćih soba, sadrži još i bazen, kamin, dva krila koja vode iz glavne kuće i koja su savršena za smještaj gostiju. Imanje veličine 29 hektara uključuje i privatnu plažu, čamac, te dosta zemlje. Iz kuće se također pruža veličanstven pogled na more i bez sumnje je idealno za sve one koji traže mir. Upravo njegovu privatnost je kao ključni element imanja pohvalio i agent za prodaju nekretnina Tom Wallace.

Obame su prošle godine prodale svoju kuću za ljetne odmore za 15 miliona dolara. Bila je to njihova oaza tokom sedam godina, u vrijeme dok je Barack bio predsjednik Amerike. Međutim, kuća nije odmah našla svoje vlasnike, četiri godine se prodavala, zbog čega su  Michelle i Barack značajno spustili njenu cijenu, sa početnih 22.5 miliona na 15 miliona.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti